Υλικά
300 γρ. ζάχαρη
90 γρ. ηλιέλαιο
300 γρ. χυμό πορτοκαλιού
3 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1.5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
1.5 κ.γ. σόδα
270 γρ. καρότα τριμμένο
150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Άχνη ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
1
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, τη κανέλα και τη σόδα.
2
Στο μίξερ χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη. Αφού ανακατευτούν λίγο ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.
3
Τέλος όσο χτυπάμε ρίχνουμε κουταλιά- κουταλιά το μίγμα με το αλεύρι.
4
Όταν ενσωματωθούν σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε τα καρότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
5
Λαδώνουμε τη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μίγμα. Στρώνουμε να είναι ομοιόμορφο.
6
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 45 -55 λεπτά.
7
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου