Για να μην αναρωτιέστε για το αντίθετο
Το κέικ είναι ένα από τα πιο εύκολα
γλυκά και ένα από εκείνα που μαθαίνουμε να φτιάχνουμε από τα πρώτα. Οι γεύσεις του και οι παραλλαγές που μπορείς να δοκιμάσεις είναι πολλές. Ωστόσο αν και εύκολο, πολλές φορές δεν μας πετυχαίνει.Και έτσι κάθε φορά αναρωτιόμαστε τι φταίει. Όμως το κέικ έχει μερικά μυστικά που μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία του. Όπως τα παρακάτω πέντε:
- Το κάθε γραμμάριο στη ζαχαροπλαστική είναι πολύ σημαντικό, οπότε θα πρέπει να ζυγίζεται όλα τα υλικά
- Τα υλικά θα πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου
- Τα υλικά θα πρέπει να ανακατεύονται στον χρόνο που χρειάζεται. Εάν το κάνετε για περισσότερη ή λιγότερη ώρα, τότε η υφή του κέικ μπορεί να μην είναι η αναμενόμενη
- Μην ανοίγετε το φούρνο όση ώρα ψήνεται το κέικ
- Όταν βγάλετε το κέικ από τον φούρνο, αφήστε το να κρυώσει τελείως μέσα στο σκεύος του. Και μετά να το ξεφορμάρετε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου