Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 19, 2024

Εκπληκτικό βίντεο: «Πανέξυπνο» χταπόδι άρπαξε μία καταδύτρια από το χέρι και την οδήγησε σε έναν κρυμμένο θησαυρό


Μια δύτρια από την Αυστραλία έμεινε άναυδη όταν ένα «έξυπνο» χταπόδι

την άρπαξε από το χέρι και την οδήγησε σε κρυμμένο θησαυρό. Η Jules Casey δεν μπορούσε να πιστέψει την «μικρή περιπέτεια» που έζησε όταν ένα χταπόδι της άρπαξε το χέρι αρκετές φορές κάτω από το νερό.


Η βραβευμένη φωτογράφος απαθανάτισε τη στιγμή σε βίντεο, που μοιράστηκε στις σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (OneBreathDiver). «Δεν είχε ιδέα πού με πήγαινε αυτό το χταπόδι» ανέφερε.


«Πραγματικά ένιωσα ότι “πάμε σε μια μικρή περιπέτεια. Το χταπόδι άπλωσε ένα από τα πλοκάμια του, μου κράτησε το χέρι και με κατεύθυνε προς μια κατεύθυνση που συνήθως δεν πήγαινα. Καθώς κολυμπούσε, σταματούσε και γύριζε να βεβαιωθεί ότι συνεχίζω να το ακολουθώ» περιέγραψε η Jules Casey.


Το χταπόδι οδήγησε την δύτρια σε μία ταφόπλακα, η οποία ήταν δεμένη ανάμεσα σε δύο ατσάλινες κολώνες. Στην ταφόπλακα υπήρχε η φωτογραφία ενός άνδρα που κρατούσε έναν μικρό λευκό σκύλο.

χταπόδι θησαυρός



«Φτάσαμε στην ταφόπλακα με τους με τις δύο μεταλλικές κολώνες και και νόμιζα ότι αυτό ήταν. Τότε το χταπόδι πήγε προς την άλλη πλευρά. Πήγα και εγώ και ήταν σαν να μου είπε: “Ορίστε, εδώ είναι”. Τότε ήταν που είδα τη φωτογραφία ενός άνδρα που κρατούσε ένα λευκό χνουδωτό σκυλάκι» ανέφερε η βραβευμένη φωτογράφος
«Ήταν αρκετά συγκινητική στιγμή, αλλά το καλύτερο ήταν ότι αυτό το ευφυές πλάσμα με είχε πάει εκεί. Έχουν προκύψει πολλές ερωτήσεις όπως “λέτε να το έκανε επειδή αναγνώρισε έναν άνθρωπο σαν εσάς;”. Λοιπόν, δεν μπορώ καν να μαντέψω τι σκέφτεται ένα χταπόδι επειδή έχει εννέα εγκεφάλους, οπότε ποιος ξέρει;» τόνισε η Jules Casey

«Το χταπόδι ήθελε να της δείξει τους θησαυρούς του»
Αν και η Jules δεν μπορούσε να είναι σίγουρη για το τι σκεφτόταν το χταπόδι, όσοι είδα το βίντεο ήταν σίγουροι ότι το θαλάσσιο πλάσμα ήξερε ακριβώς τι έκανε.

«Τα χταπόδια είναι έξυπνα και φιλικά και συχνά μοναχικά. Τους αρέσει να αλληλεπιδρούν με κάθε φιλικό άνθρωπο, αλλά να θυμάστε να φοράτε τα γυαλιά σας για να προστατεύετε τα μάτια σας από ατυχήματα», έγραψε ένας.

«Φαίνεται ότι το χταπόδι ήθελε να της δείξει κάτι. Χωρίς να ερμηνεύει κάποιο άλλο νόημα, αυτό το κάνει μια εξαιρετική συνάντηση», επισήμανε ένας άλλος. «Είναι ξεκάθαρο ότι το χταπόδι ήθελε να της δείξει τους θησαυρούς του. Πάρτε το ως αυτό που είναι και μην το πολυσκεφτείτε. Αυτό ήταν πολύ συγκινητικό και γλυκό» τόνισε ένας τρίτος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου