Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 03, 2024

Γιαουρτογλυκό με ζελέ ανανά

Το γνωστό γιαουρτογλυκό των παιδικών μας χρόνων

Υλικά

2 φακελάκια ζελέ ανανά

1 κουτί (800 γρ.) κομπόστα ανανά

400 ml ζεστό νερό

400 ml κρύο νερό (νερό και το σιρόπι κομπόστας)

600 γρ. γιαούρτι

τριμμένο φυστίκι Αιγίνης για τη διακόσμηση

Οδηγίες μαγειρέματος

1

Αδειάζουμε την κομπόστα σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Μετράμε το σιρόπι και συμπληρώνουμε νερό ώσπου να γίνει 400 ml.

2

Σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού. Βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την σκόνη ανανά και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.


3

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Κόβουμε τον ανανά σε μικρά κομμάτια (κρατάμε 2-3 φέτες για διακόσμηση) και το ρίχνουμε στο μείγμα.


4

Αδειάζουμε σε μια μεγάλη φόρμα ή σε μικρά φορμάκια ή και στα δύο (ότι μας αρέσει).


5

Αφήνουμε για 5-6 ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ στο ψυγείο να πήξει.

Για να ξεφορμάρουμε: Αν η φόρμες είναι σιλικόνης, ξεφορμάρουμε εύκολα, αναποδογυρίζουμε κατευθείαν στην πιατέλα. Αλλιώς, βουτάμε τη φόρμα σε ένα μεγαλύτερο μπολ με ζεστό νερό για 10-20 δευτερόλεπτα. Διακοσμούμε με τις ροδέλες ανανά που κρατήσαμε και τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου