Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 03, 2024

Κοντοσούβλι χοιρινό-κοτόπουλο με gammon στη γάστρα

 Κοντοσούβλια (κοτόπουλο και χοιρινό) έτοιμα μαριναρισμένα για να γιορτάσουμε . Ποτέ δεν ξεχνάμε τα ελληνικά έθιμα και αναπολούμε τα παιδικά χρόνια 

Υλικά

 2 1/2 ώρες

 5 μερίδες

1 κοντοσούβλι έτοιμο μαριναρισμένο κοτόπουλο

1 κοντοσούβλι έτοιμο μαριναρισμένο χοιρινό

1 smoked gammon 350γρ (κομμάτι χοιρινό καπνιστό)

3 μεγάλες πατάτες

1 μεγάλη γλυκοπατάτα

3-4 αποξηραμένα δαμάσκηνα

3-4 αποξηραμένα βερίκοκα

αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

ξυλάκι κανέλα

Χυμός από μισό λεμόνι

80 γρ. λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

1

Βράζουμε το χοιρινό κομμάτι για 1 ώρα περίπου για να μαλακώσει.

2

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τη γλυκοπατάτα και τις κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε λίγο αλάτι (επειδή θα ρίξουμε στη γάστρα το ζουμί από το βρασμένο χοιρινό και είναι ήδη αλμυρό) πιπέρι, ρίγανη, το χυμό λεμόνι, το λάδι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί στη γάστρα.

3

Όταν βράσει το χοιρινό ρίχνουμε το ζουμί στη γάστρα και το βάζουμε πάνω από τις πατάτες μαζί με τα κοντοσούβλια.

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1ώρα και 15 λεπτά περίπου κοιτάζοντας συχνά μήπως χρειαστεί λίγο νερό ακόμη. 15 λεπτά πριν να τελειώσουμε το ψήσιμο προσθέτουμε τα δαμάσκηνα με τα βερίκοκα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου