Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 23, 2024

Βρετανία: Η βασιλική οικογένεια αναβάλλει τις δημόσιες εκδηλώσεις λόγω εκλογών

Η βασιλική οικογένεια αναβάλλει την συμμετοχή της σε δημόσιες εκδηλώσεις

λόγω της προκήρυξης εκλογών στις 4 Ιουλίου στην Βρετανία.

Το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι η αναβολή έγινε για να μην αποσπαστεί η προσοχή από την προεκλογική εκστρατεία και μετέφερε την «συγγνώμη» της βασιλικής οικογένειας σε όσους επηρεάζονται από αυτή την απόφαση.

«Μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού σήμερα το απόγευμα που προκήρυξε γενικές εκλογές, η βασιλική οικογένεια θα αναβάλλει, σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία, τις υποχρεώσεις που μπορεί να φαίνεται ότι αποσπούν την προσοχή από την προεκλογική εκστρατεία. Οι Μεγαλειότητές τους αποστέλλουν την ειλικρινή τους συγγνώμη σε όσους μπορεί να επηρεαστούν ως αποτέλεσμα», ανέφερε το βρετανικό παλάτι.

Πλήρης κατάλογος των εκδηλώσεων που θα επηρεαστούν από αυτό δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.



Η ανακοίνωση έγινε μετά την προκήρυξη από τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σουνάκ γενικών εκλογών για τις 4 Ιουλίου. Σύμφωνα με το Μπάκιγχαμ, ο βασιλιάς Κάρολος συνάντησε τον Ρίσι Σούνακ στην βασιλική κατοικία στο Λονδίνο το απόγευμα της Τετάρτης.



Πέρασαν περίπου 15 λεπτά μαζί στην ιδιωτική αίθουσα ακροάσεων του βασιλιά και ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε από τον μονάρχη τη διάλυση του Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου