Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 10, 2024

Μεγάλη Βρετανία: Ψαράς έπιασε… μπλε αστακό – Γιατί είναι σχεδόν ακατόρθωτο να τους αλιεύσεις

Ιστορία «έγραψε» ένας ψαράς από τη Μεγάλη Βρετανία.



Αν έχεις «άστρο»… Ο ψαράς Κρις Πουκέι κατάφερε να πιάσει έναν σπάνιο μπλε αστακό στα ανοιχτά της νότιας ακτής της Κορνουάλης, στη Μεγάλη Βρετανία. Οι αστακοί έχουν αυτό το έντονο χρώμα, λόγω μόας γενετικής ανωμαλίας που τούς κάνει να υπερπαράγουν μία συγκεκριμένη πρωτεΐνη.

Σύμφωνα με ειδικούς, η πιθανότητα να πιάσει κάποιος έναν μπλε αστακό υπολογίζεται σε περίπου σε 1 στα 2.000.000. Ο ψαράς και η ιχθυοπώλης του Πολπέρο, Ζακλίν Σπένσερ, αποφάσισαν να δώσουν τον αστακό σε ένα τοπικό ενυδρείο, προκειμένου να μείνει σε προστατευόμενο περιβάλλον.



Ο μπλε αστακός βρίσκεται στα νερά του Ατλαντικού. Ζουν και αλιεύονται κατά μήκος των ακτών του Ατλαντικού της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης, αλλά και στην Αυστραλία.

Όσον αφορά τη γεύση, είναι πάντοτε υποκειμενική και οι απόψεις σχετικά με το αν ο μπλε αστακός έχει διαφορετική γεύση από τον κανονικό αστακό διαφέρουν σημαντικά. Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο μπλε αστακός έχει πολύ πιο γλυκιά γεύση από τους συνηθισμένους. Άλλοι διατείνονται ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στη γεύση.



Πάντως, όταν βράζονται, οι μπλε αστακοί υφίστανται την ίδια αλλαγή χρώματος με τους κανονικούς αστακούς. Το μοναδικό μπλε κέλυφος παίρνει μία φωτεινή απόχρωση του κόκκινου, το κλασσικό χρώμα του αστακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου