Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 10, 2024

Έντι Ράμα: Τι θα πει στην εκδήλωση του Γαλατσίου ο Αλβανός Πρωθυπουργός – Το παρασκήνιο για την ομιλία του

Δύο ημέρες πριν από την επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Αθήνα εν μέσω έντονων πολιτικών αντιδράσεων,

υπάρχουν νέες πληροφορίες για τη φιέστα που ετοιμάζει ο Αλβανός Πρωθυπουργός και για το περιεχόμενο της ομιλίας του.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έντι Ράμα θα απευθύνει στους ομοεθνείς του που θα δώσουν το παρών στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου, όπου τελικά θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση την ερχόμενη Κυριακή το πρωί, μια προεκλογική ομιλία ενόψει των εθνικών εκλογών του 2025 στη γείτονα χώρα.

 Καταρχάς αναμένεται να ανακοινώσει την επιστολική ψήφο και τη διευκόλυνση που θα προσφέρει αυτή στους Αλβανούς που μένουν στην Ελλάδα και θέλουν να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους χωρίς να υπάρχει ανάγκη μετακίνησής τους.

Επίσης θα ανακοινώσει τη συμπόρευση 20 μεταναστών με το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας. Συγκεκριμένα θα κάνει τα «αποκαλυπτήρια» των ονομάτων 20 συμπατριωτών του που ζουν στην Ελλάδα και έχει διακριθεί ο καθένας στον τομέα του, οι οποίοι θα προσχωρήσουν ή θα συνεργαστούν με το κόμμα.


Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας είχε διαμηνύσει νωρίτερα ότι η ομιλία του δεν θα είναι πολιτική ενόψει των Ευρωεκλογών, σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους από τη φασαρία που είχε προκληθεί για τον χρόνο έλευσής του στην Ελλάδα. Μάλιστα από το επιτελείο του Ράμα έλεγαν ότι η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, καθώς θα πάει επίσης σε Λονδίνο, Μιλάνο και Ντίσελντορφ.


Βέβαια τα ερωτήματα παραμένουν σχετικά με το ότι έρχεται στη χώρα μας έναν χρόνο μετά τη φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη.

Το θρίλερ με τον χώρο για την εκδήλωση Ράμα
Σε θρίλερ εξελίχθηκε και η προσπάθεια του επιτελείου Ράμα να βρει χώρο που θα φιλοξενήσει την εκδήλωσή του. Τελικά θα γίνει στο Κλειστό του Γαλατσίου. Μετά το αρχικό «όχι», προτάθηκε η λύση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).

Τού δόθηκε η αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», που όμως, δεν έχει τη χωρητικότητα που ήθελε ο Έντι Ράμα, ο οποίος αναμένει περίπου 5.000 -6.000 ομοεθνείς του να παραβρεθούν στην εκδήλωση.

Στη συνέχεια οι συνεργάτες του απευθύνθηκαν στον Δήμο Αθηναίων ζητώντας την πλατεία Συντάγματος ή την πλατεία Κοτζιά. Από τον Δήμο απάντησαν ότι πρέπει να ζητήσουν την άδεια της ΕΛ.ΑΣ., κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγινε ποτέ, οπότε απορρίφθηκε και η συγκεκριμένη λύση.

Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε στις 7 Μαΐου για την επίσκεψη Ράμα, την οποία χαρακτηρίζει ιδιωτική.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου