Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 03, 2024

Η βιταμίνη που σβήνει τα σημάδια της γήρανσης

Νέα έρευνα αλλάζει τα δεδομένα

Δεκάδες εργαστήρια και ερευνητικές

ομάδες έχουν χρηματοδοτηθεί με εκατομμύρια για να βρεθεί η πηγή της νεότητος. Κάτι που δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί, όμως έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο στη καθυστέρηση του γήρατος και των σημαδιών που αφήνει στο πέρασμά του.




Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Nutrient, ηγνωστή σε όλους βιταμίνη του ήλιου, η βιταμίνη D, έχει πολλές ιδιότητες που εώς τώρα δεν γνωρίζαμε.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει στο κομμάτι του εγκεφάλου που συνδέεται με την καλή ψυχολογική μας κατάσταση, στη διατήρηση γερών οστών και ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος.



Πλέον οι ερευνητές ξέρουν πως η βιταμίνη D διαδραματίζει ρόλο στη διαμόρφωση των «χαρακτηριστικών της γήρανσης», ενός συνόλου βιολογικών διαδικασιών, που συμβάλλουν στη φθορά και τις ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία.

Η φθορά που φέρνει το γήρας ξεκινάει από τις βλάβες στα κύτταρα μας, και εκεί μπαίνει η βιταμίνη D που από ότι φαίνεται από τα αποτελέσματα, καθυστερεί τη γήρανση, ξεγελώντας τα όσον αφορά τον χρόνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου