Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 10, 2024

ΣΤΟ ΜΑΛΜΕ! Χιλιάδες διαδήλωσαν κατά του Ισραήλ στην πόλη της "Eurovision 2024"...

 

Μεγάλο πλήθος χιλιάδων διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία Στόρτοργκετ του Μάλμε, περίπου 7 χιλιόμετρα από τον τόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού της Eurovision, ανεμίζοντας παλαιστινιακές σημαίες και φωνάζοντας «μποϊκοτάρουμε το Ισραήλ», λίγες ώρες πριν από την διεξαγωγή του δεύτερου ημιτελικού του φετινού διαγωνισμού το βράδυ της Πέμπτης.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχε και η ακτιβίστρια για το κλίμα και το περιβάλλον Greta Thunberg, τυλιγμένη με ένα μαντήλι κεφίγιε.


Οι σουηδικές αρχές έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας και προετοιμάζονται για πιθανές αναταραχές, ενώ μεταλλικά οδοφράγματα και τσιμεντένιοι όγκοι έχουν τοποθετηθεί γύρω από το Malmo Arena, το οποίο φιλοξενεί τον διαγωνισμό.
Περίπου 100.000 επισκέπτες έχουν συγκεντρωθεί στη νότια σουηδική πόλη για την ετήσια μουσική γιορτή του κιτς, η οποία πραγματοποιείται εν μέσω διαμαρτυριών και μποϊκοτάζ για την αιματηρή ισραηλινή στρατιωτική εκστρατεία στη Γάζα.


Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), η οποία διοργανώνει την εκδήλωση, αντιστάθηκε στις εκκλήσεις για αποκλεισμό του Ισραήλ, αλλά ζήτησε από τη χώρα να τροποποιήσει τους στίχους του πρωτότυπου τραγουδιού της Ισραηλινής διαγωνιζόμενης, Ίντεν Γκόλαν, 20 ετών, η οποία θα ερμηνεύσει το τραγούδι της «Hurricane», το οποίο μετονομάστηκε από τον πρωτότυπο τίτλο «October Rain», που αναφερόταν εμμέσως πλην σαφώς στα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου 2023. Αλλαγές επίσης έγιναν και στους στίχους του τραγουδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου