Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 06, 2024

Η Lana Rhoades είπε αντίο στο πορνό και υποδέχτηκε τη μόδα με ανοιχτές αγκάλες


«Δεν κάνω τίποτα για να επηρεάσω τη γνώμη των ανθρώπων για μένα λόγω του παρελθόντος μου - τίποτα από όσα κάνω δεν έχει αυτόν τον σκοπό, ούτε τα κουρέματα που κάνω ή οτιδήποτε λέω ή φοράω».



Αφού άφησε πίσω της την κορυφή του Pornhub και έκανε το ντεμπούτο της στην Dilara Findikoglu για το AW24, η ανερχόμενη σταρ της πασαρέλας μίλησε στην Amber Chow από το περιοδικό Dazed για την ταυτότητα της, η οποία παραμένει ίδια ανεξάρτητα από το αν κινείται στο πορνό ή την μόδα, για το ανδρικό βλέμμα, το οποίο την τρομάζει αλλά και για την αγάπη που τρέφει για την υψηλή ραπτική και το vintage.
Το βραχύβιο πέρασμα

Από τις πορνοστάρ- πρώην και νυν – που περπατούν στην πασαρέλα των Mugler, DSquared2 και KNWLS, μέχρι τους Shayne Oliver, Ludovic de Saint Sernin και Vaquera που συνεργάζονται με το Pornhub για XXX-, ο κόσμος της μόδας ενώνεται όλο και περισσότερο με το πορνό με κάθε σεζόν που περνάει.


«Νομίζω ότι η μόδα απομακρύνεται από την εξυπηρέτηση του ανδρικού βλέμματος, ειδικά τα τελευταία χρόνια – από τα λευκά φρύδια μέχρι τα baby bangs, τα πράγματα που γίνονται δημοφιλή ή στην τάση είναι πράγματα που οι άνδρες στην πραγματικότητα μισούν»

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα ως πορνοστάρ, η Μία Καλίφα είναι πλέον μόνιμο μέλος της πρώτης σειράς της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, παρακολουθώντας επιδείξεις που περιλαμβάνουν Louis Vuitton, Off-White και πολλούς ακόμη οίκους.



Στο πλευρό της βρίσκεται τώρα και η Lana Rhoades, η οποία ομοίως δημιούργησε το όνομα της στον χώρο του πορνό, έχοντας ξεκινήσει την επαγγελματική της καριέρα στον κλάδο στην τρυφερή ηλικία των 19.

Ωστόσο, όπως και η Καλίφα, το πέρασμα της από τον κόσμο των ταινιών πορνό ήταν βραχύβιο, καθώς διήρκεσε μόλις οκτώ μήνες το 2016, προτού πάρει την τολμηρή απόφαση να αποχωρήσει.

Παρά τη σύντομη αυτή θητεία της, η Rhoades έγινε σούπερ σταρ, διεκδικώντας τον τίτλο της ηθοποιού με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Pornhub για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια – κάτι που της εξασφάλισε μια θέση στη λίστα των 20 κορυφαίων της πλατφόρμας.
Τι κρύβεται πίσω από την λάμψη;

Πίσω από τη λάμψη και τη γοητεία, όμως, υπήρχε μια σκοτεινή πλευρά εκμετάλλευσης και αγώνων με την ψυχική υγεία, γεγονός που ώθησε τη Rhoades να στραφεί προς μια άλλη κατεύθυνση και να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της.


«Όταν πρόκειται για την εμφάνισή μου ή την προσωπικότητά μου, ποτέ δεν ήταν γι ‘αυτό – απλά εκφράζω τις σκέψεις μου και το τι μου αρέσει. Δεν έχει καμία σχέση με το να θέλω να συμμορφωθώ με τις αντιλήψεις ή τις απόψεις των άλλων για μένα»

Τώρα, εκτός από τη συνδιοργάνωση του κορυφαίου podcast 3 Girls 1 Kitchen, στο οποίο η ίδια και οι συμπαρουσιάστριες Olivia Davis και Alexa Adams μιλούν για φαγητό, σεξ, αγάπη και τα περίπλοκα χωράφια των σύγχρονων ραντεβού, εκπλήρωσε τη φιλοδοξία μιας ζωής να βουτήξει τις μύτες των ποδιών της στη μόδα, συνεργαζόμενη με εταιρείες όπως η MISBHV και περπατώντας ακόμη και στην πασαρέλα στο show AW24 της Dilara Findikoglu στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.


«Θέλει να διαχωρίσει τον εαυτό της από αυτό»

«Δεν θα έλεγα ότι η προσέγγισή μου στην προσωπική μου ταυτότητα έχει αλλάξει λόγω των αλλαγών στην καριέρα μου με την πάροδο των ετών. Ήμουν πολύ νέα όταν πρωτοεμφανίστηκα στη σκηνή, και θα γίνω 28 ετών τον Σεπτέμβριο, οπότε νομίζω ότι είναι απλώς μια φυσική εξέλιξη του να καταλάβω ποια είμαι, να προσαρμοστώ, να καταλάβω τι μου αρέσει και πώς θέλω να είμαι»

»Δεν κάνω τίποτα για να επηρεάσω σκόπιμα τη γνώμη ή την άποψη των ανθρώπων για μένα λόγω του παρελθόντος μου στο πορνό – τίποτα από όσα κάνω δεν έχει αυτόν τον σκοπό, ούτε τα κουρέματα που κάνω ή οτιδήποτε λέω ή φοράω. Έχω δει σχόλια από κορίτσια που λένε «θέλει να διαχωρίσει τον εαυτό της από αυτό». Όταν πρόκειται για την εμφάνισή μου ή την προσωπικότητά μου, ποτέ δεν ήταν γι ‘αυτό – απλά εκφράζω τις σκέψεις μου και το τι μου αρέσει. Δεν έχει καμία σχέση με το να θέλω να συμμορφωθώ με τις αντιλήψεις ή τις απόψεις των άλλων για μένα», είπε η θρυλική Lana Rhodes, όσον αφορά την προσωπικότητα της, η οποία μεταμορφώνεται και αλλάζει ως απόρροια μονάχα των δικών της αναγκών και όχι λόγω κοινωνικών αντιλήψεων και αδυσώπητης κριτικής.
«Με τρομάζουν»

Όμως τι γίνεται με το ανδρικό βλέμμα; Από τα γεννοφάσκια του το πορνό, αλλά και η μόδα – με λαμπρές φυσικά, εξαιρέσεις – υπάρχουν για να ικανοποιούν το ανδρικό βλέμμα και την τοξική αρρενωπότητα.

«Νομίζω ότι η ανδρική επιθυμία είναι ένα ζήτημα που εκτείνεται πολύ πέρα από τη μόδα ή το τι επιλέγουν οι γυναίκες να φορέσουν, το μακιγιάζ που επιλέγουν να φορέσουν, το κούρεμα που αποφασίζουν να κάνουν. Πρόσφατα, παρακολούθησα αρκετά ειδήσεις και το να βλέπω πόσο συχνά οι γυναίκες κακοποιούνται σεξουαλικά από τους άνδρες επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν αυτές τις ορέξεις είναι τρομακτικό – γενικά κυκλοφορώ καλυμμένη γιατί δεν ξέρω αν θα ένιωθα άνετα να βγω δημόσια φορώντας κάτι που οι άνδρες βρίσκουν ελκυστικό, γιατί με τρομάζουν. Εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορούν να παίρνουν ό,τι θέλουν από τα πιο αδύναμα όντα».


«Στους άντρες δεν άρεσε, αλλά για μένα ήταν πολύ διασκεδαστικό»

Η Lana Rhodes, όμως, επιλέγοντας συνεργάτες και συνεργάτιδες που έχουν απαρνηθεί την ιδέα ότι οι δημιουργίες τους οφείλουν να έχουν ως αυτοσκοπό την ανδρική αποδοχή, καταφέρνει να ξεφύγει από την αρρενωπή κυριαρχία.

«Θα έλεγα ότι οι καμπάνιες που έχω κλείσει ειδικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι αρκετά αντίθετες με αυτό που θέλουν οι άνδρες και με αυτό που ορίζεται ως «το ανδρικό βλέμμα». Για παράδειγμα, σε μια καμπάνια που έκανα τον περασμένο Ιούλιο, είχα ένα μαύρο pixie cut με micro bangs και αυτό δεν άρεσε στους άνδρες! Νομίζω ότι είναι ευρέως γνωστό ότι τα αγαπημένα μαλλιά των ανδρών είναι τα μακριά – αυτό μου έλεγαν σε όλη μου τη ζωή – αλλά μου άρεσε να τα έχω κοντά. Στην πραγματικότητα εμπνεύστηκα μετά από αυτή τη φωτογράφιση να πάω να κάνω micro-mini bang στα φυσικά μου μαλλιά, οι οποίες επίσης δεν άρεσαν στους άνδρες».



»Πρόσφατα, περπάτησα για την Dilara – η οποία παρεμπιπτόντως είναι ιδιοφυΐα – για την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Λατρεύω το γεγονός ότι χρησιμοποιεί το στυλ της βικτοριανής εποχής. Και πάλι, στους άντρες δεν άρεσε, αλλά για μένα ήταν πολύ διασκεδαστικό! Νομίζω ότι η μόδα απομακρύνεται από την εξυπηρέτηση του ανδρικού βλέμματος, ειδικά τα τελευταία χρόνια – από τα λευκά φρύδια μέχρι τα baby bangs, τα πράγματα που γίνονται δημοφιλή ή στην τάση είναι πράγματα που οι άνδρες στην πραγματικότητα μισούν».

*Με πληροφορίες από: Dazed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου