Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 20, 2024

NASA: Το τηλεσκόπιo James Webb τράβηξε φωτογραφία τη Σελήνη αλλά κάτι δεν μοιάζει σωστό

Πολλοί αστειεύτηκαν με το γεγονός ότι υπάρχει εκεί έξω ένας πλανήτης που μοιάζει με τη ΓηΣύγχυση έχει προκαλέσει μια θολή εικόνα της Σελήνης που τραβήχτηκε από το τηλεσκόπιο James Webb της NASA στα τέλη του 2022.

Όπως θα διαπιστώσετε, η θολωμένη φωτογραφία του φυσικού δορυφόρου του ηλιακού συστήματος θυμίζει πάρα πολύ τον πλανήτη Γη.

Η εν λόγω εικόνα τις τελευταίες ημέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου με αρκετούς να δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι μιλάμε πράγματι για τη Σελήνη. Μάλιστα πολλοί παρακαλούσαν τη NASA «να αφαιρέσει τη θολούρα για να δουν μια άλλη Γη» και πολλοί άλλοι αστειεύονταν με το γεγονός ότι εκεί έξω υπάρχει πλανήτης που μοιάζει με τη Γη.Όχι, πρόκειται για τον Τιτάνα, το μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου που βρίσκεται πολύ μακριά από εμάς και ενώ δεν είναι μια άλλη Γη, η NASA εξήγησε ότι έχει κάποια αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά που μόνο αυτός και ο πλανήτης μας μοιράζονται σε αυτό το ηλιακό σύστημα που αποκαλούμε σπίτι.

Η NASA δήλωσε: «Ο Τιτάνας είναι μοναδικός στο ηλιακό σύστημα. Είναι το μόνο πλανητικό σώμα εκτός από τη Γη που έχει ποτάμια, λίμνες και θάλασσες. Αντί για νερό, αποτελούνται από «υδρογονάνθρακες», μόρια όπως το αιθάνιο και το μεθάνιο.

«Τα δύο σύννεφα που είδε το James Webb επιβεβαιώνουν τις μακροχρόνιες προβλέψεις ότι τα σύννεφα σχηματίζονται στο βόρειο ημισφαίριο κατά τη διάρκεια του ύστερου καλοκαιριού του Τιτάνα, όταν ο Ήλιος θερμαίνει την επιφάνειά του. Οι επακόλουθες παρατηρήσεις από το παρατηρητήριο Keck αποκάλυψαν επίσης σύννεφα, επιβεβαιώνοντας τα εποχικά καιρικά πρότυπα».

Η υπέρυθρη όραση του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb κατέστησε δυνατή την καλύτερη δυνατή ματιά στον Τιτάνα, ακόμη και αν αυτή είναι απίστευτα θολή.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου