Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 10, 2024

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι του χωριού – «Η οικογένειά της, την έψαχνε συνεχώς και παντού»

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία του χωριού Μυρτιά στην Ηλεία, έπειτα από την φρικιαστική δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής που αγνοούνταν, την ζωή της οποίας στέρησε με τόσο βίαιο τρόπο ο ίδιος της ο 37χρονος ο θείος, όταν της κάρφωσε ένα κατσαβίδι στον λαιμό, και στη συνέχεια παράτησε σε ένα χωράφι το άψυχο κορμάκι της.
Για την εξαφάνιση του παιδιού είχε βγει ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού και είχε εκδοθεί Amber Alert, στην οποία αναφερόταν πως τα ίχνη της 11χρονης είχαν χαθεί από τις 21:10 το βράδυ της Κυριακής. Το φρικιαστικό σενάριο, που δεν το χωρά ανθρώπινος νους, ωστόσο επιβεβαιώθηκε, καθώς βρέθηκε νεκρή με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό, στο χωράφι που την πέταξε ο 37χρονος ανάμεσα στα Λεχαινά και την Αρετή, στην θέση Καταρράχι. 


Πώς παρέσυρε την 11χρονη

Η άτυχη Βασιλική φέρεται να είχε πει στην μητέρα της ότι πάει στον παππού της, κι από τότε εξαφανίστηκε. η 11χρονη περπατούσε μόνη της και κάποια στιγμή είδε μπροστά της τον 37χρονο, ο οποίος προσφέρθηκε να την πάει στον προορισμό της. Το παιδί, όπως είναι λογικό δέχθηκε, λόγω της συγγένειάς τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν βίντεο που καταγράφεται το παιδί να μπαίνει στο αυτοκίνητο του 37χρονου και να φεύγουν μαζί από την Μυρτιά. Ο 37χρονος ομολόγησε κυνικά και ψυχρά ότι σκότωσε την Βασιλική στην διαδρομή και την πέταξε στη συνέχεια σε ένα χωράφι – σημείο που υπέδειξε ο ίδιος στους αστυνομικούς, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει πώς έφτασε σε αυτή την κτηνώδη πράξη του.


Καταδικασμένος για βιασμό 14χρονης

Οι Αρχές δεν αποκλείουν ο καθ ‘ομολογίαν δολοφόνος να σκότωσε την 11χρονη όταν προσπάθησε να την βιάσει, και εκείνη αντιστάθηκε, γεγονός το οποίο ο ίδιος αρνείται.


Είχε συλληφθεί για βιασμό 14χρονης το 2017 και καταδικάστηκε το 2020 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου σε 9 χρόνια φυλάκιση. Ωστόσο δεν μπήκε ποτέ στην φυλακή, καθώς αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.


«Σε τέτοιες περιπτώσεις θρηνεί όλο το χωριό»

Για την τραγικότερη εξέλιξη που θα μπορούσε να σημειωθεί, έκανε λόγο στο enikos.gr ο πρόεδρος κοινότητας της Μυρτιάς, κ. Άγγελος Πήττας, ο οποίος συγκλονίζει λέγοντας πως «σε τέτοιες περιπτώσεις θρηνεί όλο το χωριό, αν όχι όλη η Ελλάδα».


Ο κ. Πήττας ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που πληροφορήθηκαν από την οικογένεια για την εξαφάνιση του παιδιού τους, όταν τον κάλεσαν τηλεφωνικά και ζήτησαν την βοήθειά του, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό της Βασιλικής. «Με πήρε τηλέφωνο η μητέρα χθες, στις 02:00 το βράδυ και μου είπε πως έχει εξαφανιστεί το παιδί της. Πήγα από το σπίτι της κατευθείαν, όπου βρισκόταν και η αστυνομία. Η οικογένεια την αναζητούσε συνεχώς και παντού, πήγαν σε όλο το χωριό αλλά τίποτα. Εν τέλει, σήμερα μάθαμε τα τραγικά νέα» επισημαίνει ο κ. Πήττας, με τον ίδιο να προσθέτει πως πρόκειται για μια αξιοπρεπέστατη και αγαπητή στο χωριό οικογένεια. «Ειδικά η μητέρα πρόσεχε πολύ τα παιδιά της» λέει χαρακτηριστικά.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας της Μυρτιάς, ο 37χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Βασιλικής, κατάγεται από ένα χωριό στα Λεχαινά και είναι παντρεμένος με 4 παιδιά, με την σύζυγό του να είναι έγκυος στο πέμπτο παιδί.


«Τις γνωρίζουμε και τις δύο οικογένειες. Δεν ξέρω τι να πω, είμαι σοκαρισμένος, δεν μπορώ να πιστέψω πως έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, να έχουμε ένα νεκρό παιδί. Όλο το χωριό είναι σε σοκ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου