Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 12, 2024

Ο κρυμμένος θησαυρός ενός γκάνγκστερ που ίσως φτάνει τα 150 εκατ. δολάρια

Υπάρχει ή είναι αστικός μύθος;
 Όταν ο διαβόητος λαθρέμπορος και γκάνγκστερ Dutch Schultz δολοφονήθηκε το 1935, κυκλοφόρησαν φήμες για την περιουσία που υποτίθεται ότι άφησε πίσω του.

Ο θρύλος λέει ότι ο Schultz είχε κρύψει τιμαλφή αξίας πλέον των 50 εκατομμυρίων δολαρίων (και πιθανώς έως και 150 εκατομμυρίων δολαρίων), συμπεριλαμβανομένων χρυσών νομισμάτων, χαρτονομισμάτων, διαμαντιών και μη εξαργυρωμένων ομολόγων του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όλα μέσα σε ένα ισχυρό κουτί και θαμμένα κάπου στην άγρια φύση της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Αλλά η ύπαρξη αυτού του θησαυρού δεν αποδείχθηκε ποτέ και η τοποθεσία του - αν υπήρξε ποτέ - είναι ένα μακροχρόνιο μυστήριο.

Σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, η μυθική κρύπτη πλούτου του Schultz δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί. Αλλά οι αποφασισμένοι που αναζητούν το θησαυρό είναι σίγουροι ότι είναι εκεί έξω και εξακολουθούν να ψάχνουν. Στην εκπομπή του PBS "Secrets of the Dead: Gangster's Gold", τρεις ομάδες ξεκίνησαν να λύσουν τον γρίφο των 89 ετών, βρίσκοντας κρυμμένα τούνελ και κρησφύγετα και ελπίζοντας ότι οι δορυφορικοί χάρτες και το διεισδυτικό ραντάρ θα τους οδηγήσει στα θαμμένα λάφυρα.

Γεννημένος ως Άρθουρ Φλέγενχάιμερ από γερμανοεβραίους γονείς το 1902, ο Schultz ξεκίνησε μια καριέρα παρανομίας όταν ήταν ακόμα αγόρι στο Μπρονξ. Τελικά κέρδισε τη φήμη του εξαιρετικά μοχθηρού εγκληματία, χρησιμοποιώντας ακραία βία για να επιβάλει παράνομες επιχειρήσεις όπως λαχεία, εκβιασμοί και παράνομες λοταρίες που επεκτάθηκαν σε όλη τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ.

Όταν η Ποτοαπαγόρευση τέθηκε σε ισχύ το 1920, ο Schultz την αναγνώρισε γρήγορα ως μια ευκαιρία για να βγάλει χρήματα. Πήρε τον έλεγχο της παράνομης μπύρας του Μπρονξ, λέει ο Nate Hendley, δημοσιογράφος και συγγραφέας του «Dutch Schultz: The Brazen Beer Baron of the Bronx». Το σχέδιο του Schultz ήταν απλό: να απειλήσει και να εκφοβίσει κάθε ιδιοκτήτη των speakeasy στο δήμο ώστε να αγοράζει μόνο από αυτόν, διαφορετικά θα είχαν υποστεί τις συνέπειες.

Μια φρικτή ιστορία περιγράφει τον Schultz και τη σύντροφό του να απαγάγουν έναν κομμωτή που ήταν απρόθυμος να συναλλάσσεται μαζί τους. Κρέμασαν τον άνδρα από τους αντίχειρές του, τον βασάνισαν και μετά κάλυψαν το πρόσωπό του με ύφασμα που είχε βυθιστεί σε πληγές γονόρροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου