Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 15, 2024

3 εκατομμύρια ευρώ έγιναν στάχτη σε δευτερόλεπτα -Ποιο είναι το πανάκριβο αυτοκίνητο που κάηκε στην Αττική Οδό;


Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει η είδηση ότι ένα πανάκριβο υπεραυτοκίνητο έγινε στάχτη στην

Αττική Οδό, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες, για την ώρα, συνθήκες.

Μία από τις πλέον εξωτικές παρουσίες του «6to6 Motor Europe Tour», ένα Koenigsegg Jesko, αποτελεί παρελθόν, καθώς το σουηδικής καταγωγής hypercar έγινε στάχτη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Το κομβόι των περίπου 70 υπεραυτοκινήτων ξεκίνησε σήμερα από την Αθήνα με προορισμό το Μέτσοβο, ωστόσο, πριν αφήσουν πίσω τους τους δρόμους της πρωτεύουσας, το ανθακονημάτινο Koenigsegg Jesko τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό και καταστράφηκε ολοσχερώς.

To Koenigsegg Jesko μπήκε στην παραγωγή το 2021 και θα κατασκευαστεί σε μόλις 125 αντίτυπα. Για την κίνησή του φροντίζει ένας διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας με χωρητικότητα 5,0 λίτρων, ο οποίος ανάλογα με την έκδοση φτάνει σε ισχύ έως και τους 1.600 ίππους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο Koenigsegg Jesko το οποίο καταστράφηκε στην Αττική Οδό διέθετε, πέρα από το ανανθρακονημάτινο αμάξωμα, τμήματα από χρυσό 24 καρατίων, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την αξία του.

Βέβαια οι εξωτικές προδιαγραφές του σουηδικού hypercar δεν ήταν αρκετές ώστε να αποτρέψουν την καταστροφή, ούτε φυσικά και η έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο κατασβήνοντας την πυρκαγιά.

Ένα από τα 125 Koenigsegg Jesko που πρόκειται να παραχθούν αποτελεί πλέον παρελθόν, στιγματίζοντας την επίσκεψη περίπου 70 εξωτικών τετράτροχων στη χώρα μας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι χθες, Παρασκευή 14/6, τα supercars του «6to6 Motor Europe Tour» συγκεντρώθηκαν στο Ζάππειο και πραγματοποίησαν χωρίς απρόοπτα ένα εντυπωσιακό πέρασμα από την καρδιά της Αθήνας.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου