Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 30, 2024

5+1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν επισκεφθείς τη Ρίγα της Λετονίας

Η Ρίγα είναι η πρωτεύουσα της Λετονίας και ίσως είναι ένα

υποτιμημένος προορισμός. Έχει πληθυσμό περίπου 650 χιλιάδες, περίπου δηλαδή το 1/3 των κατοίκων της χώρας.




Είναι ένα σχετικά φθηνός προορισμός, ακόμα και σε σχέση με τη γειτονική Εσθονία. Αν επιλέξετε να την επισκεφθείτε, τότε θα δείτε ότι πρόκειται για μια πανέμορφη πόλη, που έχει κρατήσει πολλά από τα χαρακτηριστικά του παρελθόντος της. Και μπορείτε να γυρίσετε το κέντρο της με τα πόδια, χωρίς να έχετε στο νου σας ότι θα χαλάσετε πολλά χρήματα.

Τι θα πρέπει να ξέρατε για τη Ρίγα; Δείτε 5+1 πράγματα πουά θα σας κάνουν να την επισκεφθείτε…

1. Η παραλία είναι μόλις μισή ώρα από το κέντρο. Το εισιτήριο του τρένου (το οποίο είναι πολύ προσεγμένο και καθαρό) κάνει μόνο 2 ευρώ, ενώ αν θέλετε να πάρετε ταξί θα σας κοστίσει 12 ευρώ.

2. Πας παντού με τα πόδια. Η Ρίγα δεν είναι πολύ μεγάλη, καθώς θέλεις μόλις 20 λεπτά να τη διασχίσεις, από το ένα άκρο του κέντρου στο άλλο.

3. Η παλιά πόλη: Έχουν διατηρηθεί άψογα οι δρόμοι και τα κτίρια. Παλιά πόλη είναι πάνω στο ποτάμι και έχει ελάχιστα μοντέρνα κτίρια. Και ακόμα κι αυτά, μιμούνται την αισθητική των παλιών.



Photo by Eduards Žiborkins on Unsplash

4. Η Αρ νουβό: Αν είστε φαν της τότε πρέπει να πάτε στη Ρίγα, βρίσκεται σχεδόν παντού.

5. Τα πάρκα: Οι Λετονοί λατρεύουν τα πάρκα και τη φύση, σε ακραίο βαθμό. Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, παίρνουν το αυτοκίνητο τους και φεύγουν για την επαρχία, όπου έχουν πολλά εξοχικά, πολύ συχνά ακόμα και μέσα στα δάση. Τα πάρκα της Ρίγας γεμίζουν και αυτά, είναι πολλά και τόσο όμορφα όσο και η πόλη.

+1. Το φαγητό: Είναι ένα μέρος που συνδυάζει τόσο τα ψαρικά όσο και τα κρεατικά, όσο και αν δεν το περιμένεις. Ο μηλίτης είναι εντελώς διαφορετικός απ' όσο ξέρουμε, μοιάζει πιο πολύ με κρασί, ενώ μπορείς να βρεις παντού πολλές και καλές ποικιλίες κρασιών από τη Γεωργία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου