Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 30, 2024

Η συσκευή που αμφισβητεί την κυριαρχία των Air Fryer – «Είναι καλύτερη και φθηνότερη επιλογή»

Αν έχετε περάσει λίγο χρόνο στο διαδίκτυο τον τελευταίο καιρό, θα

έχετε πιθανώς παρατηρήσει το φαινόμενο που είναι τα Air Fryer. Οι συσκευές αυτές έχουν εμφανιστεί σε όλα τα είδη, από δημοσιεύσεις σε μέσα ενημέρωσης που ασχολούνται με την πολιτιστική κληρονομιά μέχρι βίντεο TikTok με θέμα το Warhammer 40K.


Τα Air Fryer έγιναν viral λόγω της προβαλλόμενης ικανότητάς τους να μπορούν να μαγειρεύουν πράγματα πιο γρήγορα από έναν κανονικό φούρνο και πιο υγιεινά από το τηγάνισμα σε λίπος.

 Η νέα και πολύ φθηνότερη λύση

Αλλά τώρα φαίνεται ότι η κυριαρχία των Air Fryer αμφισβητείται από ένα άλλο gadget κουζίνας. Πρόκειται για τα φουρνάκια αλογόνου (Halogen Oven).

Είναι μία συσκευή που χρησιμοποιεί μια λάμπα αλογόνου για να μαγειρέψει το φαγητό σε ένα μικρό γυάλινο μπολ κάτω από αυτήν. Μπορείτε σχεδόν να φανταστείτε ότι εφευρέθηκε από κάποιον που κάηκε σε μια καυτή λάμπα αλογόνου και σκέφτηκε «Για περίμενε, μπορώ να το χρησιμοποιήσω αυτό για να μαγειρέψω φαγητό».


Συνήθως η συσκευή αποτελείται από ένα καλάθι εξωτερικά για να μην καείτε και έπειτα από ένα γυάλινο μπολ. Αυτό ολοκληρώνεται με την ίδια τη λάμπα αλογόνου, η οποία ενεργοποιείται για να αυξήσει τη θερμοκρασία.


Μπορεί επίσης να αναβοσβήνει και να σβήνει για να διατηρείται η θερμοκρασία στο επιθυμητό επίπεδο. Οι θερμοκρασίες που μπορούν να αναπτύξουν τα φουρνάκια αλογόνου διαφέρουν ανάλογα το μοντέλο, και κυμαίνονται από 60 έως 240 βαθμούς Κελσίου.

Οι συσκευές αυτές έχουν προταθεί από πολλούς ως φθηνότερη εναλλακτική λύση στα air fryer.

Ενώ τα air fryer είναι δημοφιλή, τα πιο high-end μοντέλα έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ ακριβά, γεγονός που υπονομεύει την ιδιότητά τους ως budget αντικείμενο.

Πολλοί άνθρωποι τάχθηκαν υπέρ των φούρνων αλογόνου ως καλύτερη επιλογή.

«Έκανα δώρο στον εαυτό μου ένα φουρνάκι αλογόνου για να βοηθήσω τα Χριστούγεννα- έχω μόνο ένα ράφι στον φούρνο μου. Είναι ένα εκατομμύριο φορές καλύτερος από το άθλιο Air Fryer που πήρα το καλοκαίρι» ανέφερε ένας.

«Το φουρνάκι αλογόνου είναι καλύτερο, πιο υγιεινό και φθηνότερο από το Air Fryer» υποστήριξε ένας άλλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου