Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 05, 2024

Προκαλούν τα τουρκικά ΜΜΕ: Κάνουν λόγο για «τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης» και «μακεδονική μειονότητα»

Κλιμακώνουν την προκλητική ρητορική τα κρατικά ΜΜΕ της Τουρκίας, τα οποία κάνουν αναφορές

για «Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης», «τουρκική μειονότητα», καθώς και για «μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα».


Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, έδωσε στη δημοσιότητα συνέντευξη της προέδρου του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ), Τσιγδέμ Ασάφογλου.

 Σε δηλώσεις της η κα Ασάφογλου ανέφερε  ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενη και υπερήφανη που έχει αναλάβει την προεδρία ενός τέτοιου κόμματος ως γυναίκα υπογραμμίζοντας ότι «την ώρα που τα υπόλοιπα ελληνικά πολιτικά κόμματα δυσκολεύονται να βρουν υποψήφιες γυναίκες, εμείς φέτος ξεκινήσαμε με 25 γυναίκες που πιστεύουν στον αγώνα τους, που είναι αγωνίστριες, μητέρες, και αδελφές».

Έκανε, επίσης, λόγο για «Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης» και δήλωσε ότι έλαβαν θετικά σχόλια για την εικόνα αυτή κατά τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν στα χωριά, στο πλαίσιο των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

«Οι Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης ήταν πάντοτε πολύ γενναίες. Όταν κοιτάμε τις φωτογραφίες της 29ης Ιανουαρίου, μπορούμε να δούμε πόσες πολλές γυναίκες ήταν εκεί. Ήταν πάντα πολύ γενναίες, πάντα αφοσιωμένες στον στόχο τους και είχαν μαχητικό πνεύμα», πρόσθεσε.

«Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα»

Η κα Ασάφογλου έκανε ειδική μνεία στην υποψήφια του κόμματός της, Ευγενία Νατσουλίδου, η οποία όπως ανέφερε εκπροσωπεί τη «μακεδονική μειονότητα» στην περιοχή της Έδεσσας.

Στο ίδιο μήκος κύματος το TRTHABER χθες μετέδωσε: «Στην Ευρώπη επικρατεί αγωνία για τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν 6-9 Ιουνίου. Στην περιοχή της ‘Δυτικής Θράκης’ στην Ελλάδα επικρατεί ένας ξεχωριστός ενθουσιασμός».

Αναφορικά με την ιστορία του ΚΙΕΦ το τουρκικό κανάλι σημείωσε: «Ιδρύθηκε από τους ‘Τούρκους της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα’, συνεχίζει να είναι η φωνή της ‘τουρκικής μειονότητας’. Το ΚΙΕΦ που ίδρυσε ο Dr. Sadık Ahmet συμμετέχει στις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν από 6 έως 9 Ιουνίου και ξεκίνησε έντονη προεκλογική εκστρατεία. Η πρόεδρος του κόμματος Çiğdem Asafoğlu δηλώνει ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως μειονότητα στην Ελλάδα, θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ‘Τούρκων της Δυτικής Θράκης’».

«Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να είσαι μειονότητα στην Ελλάδα. Και ειδικά το να είσαι τουρκική μειονότητα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Διότι αρνούνται την ταυτότητά μας, δεν μας υπολογίζουν, συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχουμε» κατέληξε η επικεφαλής του ΚΙΕΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου