Μια υπέροχη συνταγή, την οποία είδα στο fb αλλά δυστυχώς δεν σημείωσα το
όνομα της κυρίας που το μοιράστηκε μαζί μας!!Την Ευχαριστώ πάντως γιατί είναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!!
Υλικά
460 γρ κεράσια
265 γρ αλεύρι γοχ
2 κσ μπέικιν
220 γρ ζάχαρη
1 γιαούρτι στραγγιστό
3 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
125 ml ηλιέλαιο
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
1
Αρχικά αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Τα μισά τα αλευρώνουμε και τα υπόλοιπα τα αφήνουμε για το ντεκόρ.
2
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με αβγοδαρτη όλα τα υγρά υλικά να ομογενοποιηθούν. (αυγά, γιαούρτι, ηλιέλαιο).
Και σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε το μπέικιν, την ζάχαρη και τις βανίλιες.
3
Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε τα στερεά στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
4
Στο τέλος προσθέτουμε τα αλευρωμένα κεράσια και ανακατεύουμε σιγά σιγά. Βάζουμε σε ένα τσέρκι 24αρι που έχουμε βουτυρωαλευρωσει και βάλει στο πάτο λαδόκολλα, απλώνουμε ελαφρά τη ζύμη, και βάζουμε τα υπόλοιπα κεράσια ντεκόρ.
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180° στις αντιστάσεις χαμηλά. (αναλόγως τον φούρνο)
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
6
Έτοιμο!!
Καλή μας όρεξη !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου