Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 22, 2024

Οικογένεια ανακάλυψε τυχαία ένα τεράστιο δόντι μεγαλόδοντα ενώ έκανε διακοπές – «Ήταν τέρας»

Σε πραγματικό κυνήγι θησαυρού μετατράπηκαν οι οικογενειακές διακοπές μιας οικογένειας, από την στιγμή που ο άνδρας και οι γιοι του, ανακάλυψαν ένα τεράστιου μεγέθους δόντι από μεγαλόδοντα, ένα εξαφανισμένο είδος καρχαρία.

Η ανακάλυψη έγινε στην Νότια Καρολίνα.  Ο Paul Columbia και οι γιοι του παραθέριζαν στο Σάμερβιλ όταν έφεραν στο φως το απολίθωμα των 16,51 εκατοστών, εύρημα το οποίο θεωρείται ότι είναι εκατομμυρίων ετών.

Η οικογένεια, από το Λάργκο της Φλόριντα, ταξίδεψε στην πολιτεία Παλμέτο για το τουρνουά μπέιζμπολ του 12χρονου γιου της, ανέφερε το δίκτυο Fox 35 Orlando. Θέλοντας  να αξιοποιήσουν  στο έπακρο τον χρόνο τους στην ευρύτερη περιοχή του Τσάρλεστον, οι άνθρωποι  αποφάσισαν να κάνουν μια εκδρομή με το Palmetto Fossil Excursions.

 Το συγκεκριμένο γραφείο είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία διοργανώνει περιηγήσεις και άλλες περιπέτειες που σχετίζονται με κυνήγι απολιθωμάτων, υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών, σύμφωνα με τη σελίδα του Palmetto Mineral Excursions στο Facebook.


Σπουδαίο απολίθωμα της εποχής του Πλειστόκαινου

Η οικογένεια Columbia και ο ξεναγός τους συμμετείχαν στην εξερεύνηση μιας τοποθεσίας ανασκαφών που αναφέρεται ως “Το Σημείο Αστραπής”, ανέφερε το Fox 35. «Η τοποθεσία προσφέρει μια σειρά διαφορετικών σχηματισμών, από το Πλειστόκαινο μέχρι το Ολιγόκαινο,  με πληθώρα μεγαλόδοντων  καρχαριών”, αναφέρει σε δημοσίευσή της η ομάδα κυνηγών απολιθωμάτων στην ιστοσελίδα της.

Η οικογένεια ήταν στο σημείο με τους γιους του, σκάβοντας και μαζεύοντας δόντια καρχαρία μάκο, αλλά δεν είχαν βρει κάτι αξιόλογο. Ο πατέρας των δύο παιδιών έκανε ένα σύντομο διάλειμμα, ενώ οι γιοι του και ο ξεναγός συνέχισαν να σκάβουν τριγύρω, ανέφερε το Fox 35.

«Μετά το διάλειμμα, ο Paul Columbia μπήκε στο λάκκο και θυμήθηκε ότι τους είπε: «προσευχηθείτε να βρούμε εμείς το περιζήτητο δόντι των 17.78 εκατοστών», ανέφερε ο Columbia στο ειδησεογραφικό κανάλι. «Αρχικά σκεφτήκαμε να είναι 7.62 εκατοστά, μετά 8.62 εκατοστά», ανέφερε ο Columbia.

Λίγη ώρα αργότερα, ο ξεναγός  τους βοηθούσε να ανασύρουν ένα εύρημα που χαρακτηρίστηκε “τέρας”.

Με την βοήθεια του οδηγού τους από τoν εκπαιδευτικό οργανισμό απολιθωμάτων του Παλμέτο, ο Κολούμπια και οι γιοι του ανακάλυψαν ένα δόντι μεγαλόδοντα 6,5 ιντσών, που χρονολογείται πριν από εκατομμύρια χρόνια.
Με την βοήθεια του οδηγού τους από τoν εκπαιδευτικό οργανισμό απολιθωμάτων του Παλμέτο, ο Κολούμπια και οι γιοι του ανακάλυψαν ένα δόντι μεγαλόδοντα 6,5 ιντσών, που χρονολογείται πριν από εκατομμύρια χρόνια. (Φωτό: Εκδρομές απολιθωμάτων Palmetto)

Ο ενθουσιασμός της ανακάλυψης

Η σύζυγος του Columbia γρήγορα μπήκε ενθουσιασμένη  στον λάκκο που εξερευνούσε η υπόλοιπη οικογένεια. Όλοι μαζί  καθάριζαν το απολίθωμα από τον πηλό,  προτού αντιληφθούν ότι είχαν ανακαλύψει ένα δόντι μεγαλόδοντα, μήκους άνω των 15. 24 εκατοστών.

«Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε το μέγεθος, το χρώμα ή την τύχη μας», δήλωσε ο πατέρας στο Fox 35. «Ξεκινήσαμε για ένα τουρνουά μπέιζμπολ και καταλήξαμε να ζήσουμε μια ανεπανάληπτη εμπειρία».

Ο καρχαρίας μεγαλόδοντας

Ο μεγαλόδοντας είναι ένα εξαφανισμένο είδος καρχαρία που έζησε κατά την Πρώιμη Μειόκαινο περίοδο, στην Πλειστόκαινο εποχή, εκατομμύρια χρόνια πριν.  Οι μεγαλόδοντες ξεχωρίζουν από άλλους καρχαρίες, ως το μεγαλύτερο γνωστό είδος που έχει κατοικήσει στα νερά της γης.

Ο Κολούμπια και η οικογένειά του έχουν αποκαλέσει την ανασκαφή "εμπειρία μιας ζωής."
Ο Κολούμπια και η οικογένειά του έχουν αποκαλέσει την ανασκαφή “εμπειρία μιας ζωής.” (Φωτό: Εκδρομές απολιθωμάτων Palmetto)

Οι περισσότεροι ερευνητές πιστεύουν ότι οι μεγαλόδοντες  είχαν μήκος μεταξύ 18 και 20 μέτρων, αλλά ορισμένοι θεωρούν ότι τα θαλάσσια πλάσματα θα μπορούσαν να έχουν μήκος μέχρι και 25 μέτρα, σύμφωνα με τη Britannica.

Το δόντι θα χρειαστεί λίγη δουλειά για να σταθεροποιηθούν και να επανευθυγραμμιστούν τα κομμάτια, αλλά όλα είναι εκεί και τα χρώματά του είναι απίστευτα!  Φωτογραφίες του απολιθώματος έχουν δημοσιευτεί στη σελίδα του Palmetto Fossil Excursions στο Facebook.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου