Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 16, 2024

"ΑΛΛΑΞΕ ρούχα ο Μανωλιός κι έβαλε τα παληά του αλλιώς..."

 

Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης
Αλλαξε ρουχα ο Μανωλιος
κι εβαλε τα παληα του αλλιως.
Εγραψα προ ημερων οτι ο πρωθυπουργος δεν πηρε ειδηση απο τη φωνη των ψηφοφορων του και οτι στη συνεντευξη του ειπε οτι δεν προκειται να αλλαξει πολιτικη.


Πριν αλεκτορα φωνησαι ηρθε ο ανασχηματισμος να επιβεβαιωσει τη συνεντευξη και την κριση μου.
Το ενα εκατομμυριο ψηφοφορων που εχασε η κυβερνηση ηταν δυσαρεστημενοι κυριως με την ασφαλεια σε καθε μορφη, την εξωτερικη πολιτικη, την ακριβεια, την Υγεια, τη Δικαιοσυνη και την Παιδεια.
Οι υπουργοι Οικονομικων, Δημ Ταξης, Εξωτερικων, Υγειας, Δικαιοσυνης και Παιδειας παρεμειναν στη θεση τους! Ο δε υπουργος μεταναστευσης που αλλαξε δεν ασκουσε δικη του πολιτικη αλλα εκεινην που του επεβαλλε ο πρωθυπουργος με τον υπουργο Εξωτερικων.
Δεν χρειαζεται να επιχειρηματολογησει κανεις για το αν καταλαβε ο κ Μητσοτακης τι του ειπαν οι ψηφοφοροι του. Ουτε για το τι προκειται να κανει.
Εκπληξη προκαλει η ρηχοτητα της σκεψης του επιτελειου του, την οποια ασπαστηκε και ο ιδιος, που θεώρησαν οτι για τη συντριβη των ποσοστων της ΝΔ στις ευρωεκλογες εφταιγε που δεν ειχαν υπουργοποιηθει πολιτευτες απο συγκεκριμενες περιοχες της χωρας! Λες και ο πολιτης ψηφιζει οπως το '50 και το '60 με γνωμωνα τον πολιτευτη και οχι την τσεπη του, την ασφαλεια του, την ποιοτητα της ζωης του και το πατριωτικο του φιλοτιμο.
Ετσι, σαν αλλος Μαυρογιαλουρος ο πρωθυπουργος υπουργοποιησε με τοπικιστικά κριτηρια μερικους βουλευτες, με την πεποιθηση οτι η εντοπιοτητα θα πεισει τους Μακεδονες, φερ ειπειν, να υποκυψουν στο Σκοπιανο ή στην τεκνοθεσια των ομοφυλοφιλων, για να φερω ενα μονο καραμπινατο παραδειγμα του Λουδοβικειου συνδρομου του κ Μητσοτακη: Οι Βερσαλλίες του Μαξιμου ειναι πολυ μακρυα απο το λαο.
Κι αυτο το παθαίνουν ολοι οσοι κατοικοεδρευουν περισσοτερο απ οσο αντεχει η προσωπικουητα τους στις Βερσαλλιες. Μεχρι καρατομησεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου