Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 23, 2024

Άρρωστο γιουβέτσι κοτόπουλο

Μετά από τα ξίδια του Σαββατου ξυπνάω με άδειο στομάχι και πεινωωωω. Έχοντας βαρεθεί τα σουβλάκι και τις πίτσες… μου ήρθαν μνήμες από το γιουβετσάκι της γιαγιάς μου .. μπορεί να μην έχω ξυλόφουρνο αλλά κι η κατσαρόλα κάνει την δουλειά της


Υλικά


5 μπούτια κοτόπουλο ξεκοκκαλισμένα (εγώ ξεκοκκάλισα τα 2 μετά βαρέθηκα και πήγα στον χασάπη μου να πάρω τα υπόλοιπα 😂😂 κάνε ό,τι σε φωτίσει ο πανάγαθος)

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 μεγάλες πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
500 γρ ντομάτα ψιλοκομμένη φρέσκια ή σε κονσέρβα
Λίγο ζωμό μοσχάρι ή έναν κύβο μοσχάρι
500 γρ κριθαράκι μέτριο
2 δόντια σκόρδο κομμένα
Πολύ πολύ αγάπη για να βγει νόστιμο

Οδηγίες μαγειρέματος1


Πετάμε στην κατσαρόλα αρκετό λάδι μαζί με λίγο βούτυρο και μόλις ζεσταθούν πετάμε μέσα το κρεμμύδι την πιπεριά και το σκόρδο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ιδρώσουν και να βγάλουν τα νερά τους.

2


Μόλις ιδρώσουν και βγάλουν τα νερά τους ρίξε μέσα και τα μπουτάκια για να τσιγαριστούνε καλά (ps αν ξεκοκκαλίσεις τα μπούτια μόνος σου επειδή είναι ιδιαίτεροι οι μύες αυτού το κρέατος, στα σημείο που είναι πιο παχύ κάνε μια σχισμή και άνοιξε τα για ψηθεί ομοιόμορφα). Αυτό το χρώμα είναι η γεύση που δίνει το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά

3


Ρίξε μετά και το κριθάρι μαζί με την ντομάτα και νεράκι ή ζωμό …όταν μπει το κριθαράκι θέλει καλό ανακάτεμα στην αρχή πρώτον για να μην κολλήσει και δεύτερον και για να τσιγαριστεί καλά καλά για να έχει καλύτερο δάγκωμα και υφή στο τελείωμα. Αφού μπουν όλα μέσα σκέπασε με λίγο νεράκι ακόμα και άστο να βράσει.

4


Μόλις βράσει και το κριθαράκι και έχει ακόμα λίγα υγρά το φαγητό μέσα, το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε 10 λεπτά να πιει μόνο του τα υγρά του. Για να μην λασπώσει τελείως βάζουμε και λίγο βούτυρο μετά για έξτρα γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου