Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 21, 2024

Live – Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Μεγάλες φωτιές σε Αχαΐα, Αργολίδα και Ηλεία – Μπαράζ μηνυμάτων από το 112

Σε κατάσταση συναγερμού είναι σήμερα (21/06) όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με

επικίνδυνες φωτιές να είναι σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. Μόνο τις τελευταίες ώρες, εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές, όπως ενημέρωσε νωρίτερα σε επίσημη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.


Προσωρινή βλάβη υπέστη το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης 112, σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Για τον λόγο αυτό, η αρμόδια υπηρεσία ζητεί από τα ΜΜΕ να δημοσιεύουν προειδοποιητικά μηνύματα για κατοίκους περιοχών, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη φωτιές.

 

  • Φωτιά στην Ηλεία – Εκκενώνονται οι περιοχές Βάλμη και Μασουραίικα

  • Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του 112 
  • Φωτιά στην Ηλεία: Ένας τραυματίας στο χωριό Μυρτιά (διαβάστε εδώ)

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στη μεγάλη φωτιά, που μαίνεται αυτή την ώρα στην Ηλεία, σύμφωνα με πληροφορίες.

  • Όλες οι ενεργές εστίες 

ΑλποχώριΑλποχώρι

  • Νέο μήνυμα από το 112 για την Ηλεία – Εκκενώνονται οι περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας λόγω φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 18:05. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 έλαβαν και οι κάτοικοι στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας. Μέσω του μηνύματος οι κάτοικοι κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς τον Πύργο.

  • Κλειστή η Πατρών – Πύργου

Σύμφωνα με την τροχαία, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου από Χανάκια μέχρι και Δουνέικα.

  • Βίντεο από τη φωτιά στο Αλποχώρι Ηλείας 

  • Μέσα στον οικισμό η πυρκαγιά στο Κρανίδι – Έκκληση από τον δήμαρχο Ερμιονίδας να απομακρυνθούν οι κάτοικοι
  • Η εικόνα από τα μέτωπα στην Στερεά Ελλάδα 

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις απ΄ όλη την Κεντρική Ελλάδα δίνουν τη μάχη σε 4 σημεία για να ελέγξουν τις φωτιές που ξέσπασαν μετά το μεσημέρι.

Στη Θήβα τα δύο μέτωπα περιορίστηκαν και οι πυροσβέστες προσπαθούν να τα ελέγξουν.

Στον Άγιο Σπυρίδωνα Βοιωτίας πρόλαβαν τα χειρότερα σταματώντας τις φλόγες σε αγροτική περιοχή.

Στο Γουλέμι της Φθιώτιδας παρά τους ισχυρούς ανέμους, οι πυροσβεστικές δυνάμεις από εδάφους και αέρος προσπαθούν να κόψουν την πορεία στης φωτιάς προς τη θαμνώδη έκταση ενώ αγρότες της περιοχής με αγροτικά μηχανήματα κάνουν ζώνες μέσα στα χωράφια.

Στην περιοχή της Παναγίας Πούντα στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια ένα σκαπτικό μηχάνημα κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί έπεσε σε γκρεμό και πήρε φωτιά. Ο χειριστής του είναι καλά στη υγεία του και έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου για τις πρώτες βοήθειες.

Η φωτιά όμως επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε δύσβατη περιοχή και πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να την περιορίσουν με την βοήθεια και ενός ελικοπτέρου που βρίσκονταν στη Θήβα και συνέχισε για τη φωτιά στην Εύβοια.

  • Φωτιά στην Ηλεία: 112 για τις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι (διαβάστε εδώ)

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας λόγω φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

112: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 17:40. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

  • Φωτιά στην Αργολίδα: 112 για τους κατοίκους στην Πετροθάλασσα

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στην Πετροθάλασσα Αργολίδας λόγω φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Ερμιόνη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

  • Βλάβη στο 112 – Για ποιες περιοχές υπάρχει εντολή εκκένωσης (διαβάστε εδώ)
  • Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 στην Αχαΐα

Μπαράζ μηνυμάτων μέσω του 112 εστάλησαν σε κατοίκους οικισμών που είναι κοντά στην πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί σε αγροτοδασική έκταση στο Μαστραντώνη Αχαΐας.

Μήνυμα από το 112 – Εκκενώνεται η περιοχή Πόρτες 

Πριν από λίγα λεπτά, εστάλη νέο μήνυμα του 112. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Λάτα.

Εκδόθηκε μήνυμα του 112 προς κατοίκους της περιοχής Πανουσάικα Αχαΐας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Σταυροδρόμι.

Ακόμη, οι κάτοικοι των οικισμών Κατσουπριναίικα και Πανταζαίικα Αχαΐας ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 για να απομακρυνθούν από την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Κάλφα.

Επίσης, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και όσοι βρίσκονται στην περιοχή Γάλαρο Αχαΐας ώστε να απομακρυνθούν προς Πόρτες.

  • Στα πρώτα σπίτια η φωτιά στο Κρανίδι

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλο ο οποίος μίλησε στο enikos.gr, «η φωτιά βρίσκεται ήδη στις άκρες των πρώτων σπιτιών, είναι γύρω γύρω. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να την περιορίσουμε, η κατάσταση είναι δύσκολη».

Στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 2 ελικόπτερα.

  • Φωτιά στην Αμφιθέα Λάρισας – Ήχησε το 112 (διαβάστε εδώ)
  • Κάηκαν σπίτια στη Μεγαλόπολη

Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης μιλώντας στην ΕΡΤ, τουλάχιστον 6-7 μόνιμες κατοικίες κάηκαν από το πέρασμα της φωτιάς μέσα από την πόλη (διαβάστε εδώ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου