Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 23, 2024

Καιάδας


Πολύ κοντά στην Σπάρτη υπάρχουν δύο κορυφαία αξιοθέατα. Το πρώτο είναι ο μυθικός Καιάδας για τον οποίο οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει και ελάχιστοι γνωρίζουν την αληθινή ύπαρξή του.

Το δεύτερο είναι ο Μυστράς που ενώ πρόκειται για ένα μοναδικού και επιβλητικού κάλλους αρχαίο μνημείο, ελάχιστοι Έλληνες έχουν επισκεφθεί και ας αποτελεί αγαπημένο προορισμό για εκατοντάδες χιλιάδες ξένους τουρίστες κάθε χρόνο.

Ποιος ήταν ο Καιάδας

Ο Καιάδας -από τις ελάχιστες ιστορικές αναφορές προσδιορίζεται ως τόπος όπου ρίπτονταν οι κακούργοι και οι αιχμάλωτοι πολέμου. Ο Στράβων το αποκαλεί «δεσμωτήριον το παρά Λακεδαιμονίους σπήλαιο τι».



Στο χωριό Παρόρι υπάρχει πράγματι άνοιγμα ενός σκοτεινού σπηλαίου, πλην όμως ο Παυσανίας, στη περιγραφή του για την απόδραση του Αριστομένη από τον Καιάδα, αναφέρεται σε απότομο και βαθύ φαράγγι, ανάλογο με το «βάραθρο» των Αθηναίων, από το άνοιγμα του οποίου μπορούσε να περάσει μόνο μια αλεπού.

Δείτε το drone βίντεο από το κανάλι του Up Stories:

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου