Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 28, 2024

Η Ζ ΜΑΚ των «Σκιών του Αιγαίου» με την 10η Αερομεταφερόμενη SMF των ΗΠΑ – Δείτε φωτογραφίες


Η ελίτ των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, της Ζ ΜΑΚ, που αποτελούν μέρος των «Σκιών του Αιγαίου», της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, βρίσκεται στο Κολοράντο των ΗΠΑ όπου εκπαιδεύεται με τους “Original”, την 10η Αερομεταφερόμενη Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων της Αμερικής “Originals” – Special Forces Group (Airborne).

 Η 10η Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων (Αερομεταφερόμενη) (10η SFG (A) ή 10η Ομάδα ή “originals”) είναι μια Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών (SF).

Έχει σχεδιαστεί για να αναπτύσσει και να εκτελεί 9 δογματικές αποστολές: αντισυμβατικός πόλεμος (UW), εξωτερική εσωτερική άμυνα (FID), άμεση δράση (DA), καταπολέμηση της εξέγερσης , ειδική αναγνώριση , αντιτρομοκρατία , επιχειρήσεις πληροφόρησης , καταπολέμηση της διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής , και βοήθεια δυνάμεων ασφαλείας .


Η 10η Ομάδα είναι υπεύθυνη για επιχειρήσεις εντός της περιοχής ευθύνης EUCOM , ως μέρος της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων Ευρώπης ( SOCEUR ), εστιάζοντας σε επιχειρήσεις στην Ανατολική Ευρώπη.


Οι Originals τις τελευταίες δύο ημέρες πραγματοποίησαν εντυπωσιακή συνεκπαίδευση με στελέχη της Ζ’ ΜΑΚ, που βρίσκονται στο Chatfield Reservoir του Colorado των ΗΠΑ.

Πραγματοποίησαν άλματα στο νερό, helocast και ρίψεις λέμβων από ελικόπτερο Chinook. Στόχος της εκπαίδευσης είναι να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση κι εμπειρία σε αμφίβιες επιχειρήσεις και ταυτόχρονα να ενισχύσουν τη διαλειτουργικότητα των αμερικανικών δυνάμεων με τις ελληνικές ειδικές δυνάμεις και άλλων εταίρων στην Ευρώπη.

Η «Ζ ΜΑΚ» είναι η ελίτ των ειδικών δυνάμεων. Ποτέ δεν δείχνουν το πρόσωπό τους και κανείς δεν γνωρίζει τα ονόματά τους, εκτός από τους αξιωματικούς της μονάδας.

H “Z MAK” θα κληθεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, σε οποιοδήποτε έδαφος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου