Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 02, 2024

Αμοργός: Αποχώρησαν οι ομάδες έρευνας για τον 59χρονο Αμερικανό – «Ελπίζαμε σε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα» λέει ο αδελφός του

 

Το τέλος των ερευνών για τον εντοπισμό του 59χρονου

συνταξιούχου αστυνομικού από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, που εξαφανίστηκε στην Αμοργό, επιβεβαίωσε ο αδελφός του σε δηλώσεις του στο KTLA.


Ο 59χρονος Άλμπερτ Κάλιμπετ χάθηκε στις 11 Ιουνίου 2024 στην Αμοργό, μία ημέρα που στο νησί επικρατούσαν ακραίες συνθήκες καύσωνα. Ο ίδιος είχε πάει για πεζοπορία, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ, με την οικογένεια, τους φίλους του αλλά και εθελοντές από το Τμήμα Σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες να σπεύδουν στην Αμοργό για να βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Οι έρευνες, ωστόσο, έλαβαν τέλος, όπως είπε ο αδελφός του, Όλιβερ. «Με βαριά καρδιά ανακοινώνω το τέλος της αναζήτησής μας για τον αγαπημένο μας Άλμπερτ. Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες και την αποφασιστικότητά μας, ο Άλμπερτ παραμένει αγνοούμενος», αναφέρει στη δήλωσή του.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν βρέθηκε κάποιο ίχνος του Άλμπερτ, ενώ υποστήριξε ότι υπήρξε μικρή βοήθεια από την ελληνική κυβέρνηση και την πρεσβεία των ΗΠΑ. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι σχεδιάζει να μείνει στην Ευρώπη σε περίπτωση που βρεθούν νέα στοιχεία για την υπόθεση του αδελφού του.


Ένας φίλος του Άλμπερτ, ο Ρόμπιν Ουίνστον, δήλωσε στο ίδιο μέσο ότι η Αμοργός έχει περιορισμένους πόρους και δεν διαθέτει αεροδρόμιο, γεγονός που καθιστά δύσκολη την πρόσβαση. Πάντως, ο Όλιβερ είπε ότι οι ομάδες έρευνας αποχώρησαν από το νησί από φόβο για τη δική τους ασφάλεια, καθώς οι μεγάλες πεζοπορίες έχουν επηρεάσει την φυσική τους κατάσταση.


«Θέλω να εκφράσω την εγκάρδια ευγνωμοσύνη μου σε όλους εκείνους που έστειλαν τις σκέψεις και τις προσευχές τους», είπε ο Όλιβερ και πρόσθεσε: «Η υποστήριξή σας υπήρξε πηγή δύναμης για εμάς κατά τη διάρκεια αυτής της εξαιρετικά δύσκολης περιόδου. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τις ομάδες έρευνας και διάσωσης που μας βοήθησαν και εκείνες που πρόσφεραν στο GoFundMe για να καταστήσουν δυνατές τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης. Ελπίζαμε πραγματικά σε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου