Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 26, 2024

ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ της Λινού! ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ που έφερε τη διαγραφή του Πολάκη...

 

«Μην στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μας. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό» είπε μπροστά στα εμβρόντητα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής ο Παύλος Πολάκης, και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στη νομική σύμβουλο του υπουργού Υγείας Νατάσα Πετρούλια: «Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω».
Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού ξέσπασε σε κλάματα, ζητώντας συγγνώμη από την υπάλληλο για τη συμπεριφορά του συναδέλφου της.


Η παρευρισκόμενη Αθήνα Λινού έσπευσε να υπερασπιστεί τη γυναίκα συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη και με δάκρυα στα μάτια τής ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας:


«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας, και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο».
Η στάση του Χανιώτη βουλευτή, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Αδωνι Γεωργιάδη που ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει τον «αψύ» Κρητικό και από τον πρόεδρο της Βουλής να λάβει πειθαρχικά μέτρα, εναντίον του. Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επεσήμανε πως ο κ. Πολάκης «έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας» καθώς αυτή τη φορά επέλεξε εργαζόμενη γυναίκα και τόνιζε ότι ξεχείλισε το ποτήρι».

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, «άστραψε και βρόντηξε» κατά του Πολάκη, κάνοντας λόγο για έναν «χυδαίο ζήτουλα προσοχής», από τον οποίο μάλιστα έκοψε την μισή αποζημίωσή του.
«Δεν είμαστε τέλειοι εμείς που κρίνουμε τον κ. Πολάκη με αυτή την αυστηρότητα. Και πρώτος εγώ δεν είμαι τέλειος. Αλλά υπάρχουν όρια και τα όρια αυτά σήμερα ξεπεράστηκαν ντροπιαστικά και οφείλουμε να αντιδράσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής. Απαντες μάλιστα συμφώνησαν με την απόφαση του προέδρου της Βουλής να του κόψει τον μισό μισθό.
Λίγη ώρα αργότερα, έγινε γνωστό πως με απόφαση Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης διαγράφεται από την Ομάδα και πλέον θα είναι ανεξάρτητος βουλευτής.
Η καταδίκη από όλα τα κόμματα της Βουλής, ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν πτόησε, ωστόσο, τον Παύλο Πολάκη. Σε δηλώσεις του εμφανίστηκε αμετανόητος λέγοντας θα το ξανάκανε.
«Θα το ξαναέκανα» δήλωσε , ενώ για τα δάκρυα της Λινού απάντησε να «μη ζητάει καμία συγνώμη για μένα, αλλά να κοιτάει τον εαυτό της». Δεν σταμάτησε μάλιστα εκεί, αλλά σχολίασε την διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του: «Δεν σταματώ, πάρτε το χαμπάρι! Διαγραφές κάνει ο λαός».
Αμέσως μετά, ο Παύλος Πολάκης πήγε στην αίθουσα όπου θα συνεδρίαζε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από την οποία είχε μόλις… διαγραφεί, ζητώντας εξηγήσεις από τον Σωκράτη Φάμελλο.
«Πρώτη φορά βλέπουμε κάποιον να μπαίνει μέσα σε θεσμικό όργανο από το οποίο έχει διαγραφεί», σχολίαζαν στελέχη της ΝΔ, προσθέτοντας: «Ίσως το γεγονός το ότι ο Κασσελάκης δεν είπε λέξη για αυτό στην ομιλία του, να επιβεβαιώνει γιατί έγινε έτσι».

Αργότερα, κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης απέφυγε να σχολιάσει το επεισόδιο του Πολάκη που προκάλεσε την διαγραφή του, κάνοντας μόνο μία έμμεση αναφορά, αναφέροντας ότι «δεν υπάρχει χώρος για τακτικισμούς και προσωπικές ατζέντες». Η συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη κατακρίθηκε από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των κομμάτων, ως «ντροπιαστική, απαράδεκτη και καταδικαστέα».
Ανακούφιση στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα ανακούφιση επικρατεί σε πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η διαγραφή του Παύλου Πολάκη χωρίς να λείπει ο προβληματισμός για το νέο επεισόδιο, αλλά και το γεγονός ότι το κόμμα μένει με 35 βουλευτές. Η ανακούφιση οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι δεν θα είναι υποχρεωμένοι πλέον στις δημόσιες παρουσίες τους να απολογούνται για τα όσα λέει και, κυρίως, για το πώς τα λέει ο βουλευτής Χανίων.
Αρκετοί, άλλωστε, εκδήλωσαν άμεσα τη δυσφορία τους για τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη κατά της συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, κι όχι μόνο η Αθηνά Λινού.
Πηγές της Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως υπάρχουν όρια στο ύφος που χρησιμοποιεί ο οποιοσδήποτε βουλευτής κι αυτό ξεπεράστηκε παρά το γεγονός ότι του αναγνωρίζουν εντιμότητα και ότι έχει επιτελέσει έργο.
Όσον αφορά το επεισόδιο με τη Μαρία Συρεγγέλα αναφέρουν ότι δεν διαγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα παρότι ο κ. Κασσελάκης της ζήτησε συγγνώμη με το σκεπτικό πως, σε αντίθεση με την επιστημονική συνεργάτιδα Γεωργιάδη, πρόκειται για πολιτικό στέλεχος, ήταν κι εκείνη αγενής απέναντί του γιατί δεν τον άφηνε να μιλήσει κι έλεγε ψέματα για το ζήτημα του αποκλεισμού των ανασφάλιστων από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Στο μεταξύ, το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μένει με 35 βουλευτές προβληματίζει άπαντες, παρόλο που ο κ. Πολάκης δήλωσε στα μέλη της Κ.Ο. πριν ξεκινήσει η συνεδρίασή της πως παραμένει ΣΥΡΙΖΑ. Προβληματίζουν, επίσης, και οι αντιδράσεις μελών και στελεχών του κόμματος που ήδη έχουν πάρει θέση υπέρ του «αψύ Κρητικού» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το ότι ο κ. Πολάκης, άλλωστε, διαθέτει ισχυρή κομματική βάση, ιδίως στην Κρήτη, αποτελούσε διαχρονικά- και την εποχή του Αλέξη Τσίπρα- ανασταλτικό παράγοντα στο να λαμβάνονταν πειθαρχικές κυρώσεις σε βάρος του.

Επιμένει ο Πολάκης
Ακόμη μια ανάρτηση μετά την αποπομπή του από την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Πολάκης ο οποίος κάνει λόγο για… ψεύτικα δάκρυα της Αθηνάς Λινού, αλλά και για «ανύπαρκτο μπούλινγκ» σε βάρος της συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο Παύλος Πολάκης διαμηνύει πως «δεν χαρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κανέναν, ούτε πρώην, ούτε νυν», και σημειώνει: «Ο λαος αποφασιζει ποιον διαγράφει απο βουλευτή και τα μέλη του κόμματος απο μελος του ΣΥΡΙΖΑ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου