Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 08, 2024

Δήμος Αθηναίων: «Οικογενειακή» υπόθεση το κύκλωμα που εκβίαζε καταστηματάρχες


Δομή εγκληματικής οργάνωσης είχε το μαφιόζικο κύκλωμα που είχαν

στήσει υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων που σε συνεργασία με ιδιώτες, παρείχαν προστασία σε καταστηματάρχες εκβιάζοντάς τους και αποσπώντας τους τεράστια χρηματικά ποσά.

Στα χέρια των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. 14 δημοτικοί αστυνομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων. Είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση και κατηγορούνται για εκβιασμούς καταστηματαρχών και χρηματισμό.


Στα πρότυπα της μαφίας, τα 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, περιπτέρων και ξενοδοχείων χρησιμοποιώντας την εξουσία τους.


Παρείχαν προστασία για την αποτροπή πρόκλησης βλάβης στην επιχείρησή τους, παραβάσεις έμπαιναν στο αρχείο όταν καταβαλλόταν το απαιτούμενο ποσό. Επιδίωκαν με δική τους πρωτοβουλία να αποφύγουν τη βεβαίωση παραβάσεων, ενώ εκείνοι που δεν δέχονταν να υποκύψουν στον εκβιασμό και στον… τιμοκατάλογο της οργάνωσης τιμωρούνταν με υπέρογκα πρόστιμα.


Η εγκληματική οργάνωση δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, η λεία ανέρχεται στις 700.000€.


Αρχηγοί φέρονται να είναι μία γυναίκα 43 ετών και ένας 63χρονος.


«Δεξί« τους χέρι φέρεται πως ήταν ο αδερφός της 43χρονης, ο οποίος ήταν ο εισπράκτορας των χρηματικών ποσών που έπαιρναν από τους καταστηματάρχες.


Ταμία ήταν μία γυναίκα 75 ετών, μητέρα της 43χρονης. Η 43χρονη είναι διοικητική υπάλληλος, ενώ οι συλλήψεις έγιναν την Παρασκευή όταν μέλη της σπείρας πήγαν σε καταστηματάρχη και του ζήτησαν χρήματα αλλιώς θα του βεβαίωναν υγειονομική παράβαση.


Συγκεκριμένη ήταν και η «ταρίφα» που λάμβαναν:


-Εστίαση: 6.000€ – 16.000€


-Περίπτερα: 1.500€ κάθε χρόνο


-Ξενοδοχεία: 1.000€ – 35.000€


Το «μοίρασμα» είχε ως εξής:


-Υπάλληλος Δημοτικής Αστυνομίας: 3.000€ – 6.000€


-Υπάλληλος Υπηρεσιών Δόμησης: 1.000€ – 2.500€


-Υπάλληλος στη Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου: 250€ – 2.000€


-Υπάλληλος Υπ. Πολιτισμού: 6.000€ – 10.000€ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου