Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 02, 2024

Αίας Μανθόπουλος: Η οικογένειά του δώρισε τα όργανά του

Σε μία πράξη ζωής προχώρησε η οικογένεια του ηθοποιού Αία Μανθόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών τον Οκτώβριο του 2023.

Τη δύναμη και την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του πήραν τα μέλη της οικογένειας του Αία Μανθόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τον Οκτώβριο του 2023 σε ηλικία 60 ετών.


Η εν διαστάσει σύζυγος του Αίαντα Μανθόπολου, Στέλλα Τσιάτσιου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA, μίλησε για την απόφαση που πήρε μαζί με τα παιδιά του ηθοποιού να προχωρήσουν σε αυτή την πράξη, χαρίζοντας ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας.


“Ο Αίας είχε φύγει. Ήταν ένα μηχάνημα που συντηρούσε το σώμα του, το οποίο εγώ ένιωθα ότι ταλαιπωρείται κιόλας. Η κόρη μου ήταν αυτή που πήρε πρώτη την απόφαση να δωρίσουμε τα όργανα του μπαμπά της για να μπορέσουμε να δώσουμε ζωή σε άλλους ανθρώπους. Στον γιο μου λίγο περισσότερο χρόνο, με ρώτησε ‘εσύ τι λες’ και του είπα ότι πιστεύω πως ο μπαμπάς θα ήθελε να κάνει μια τόσο μεγάλη αυλαία.

Έδωσε ζωή σε πέντε ανθρώπους. Τα νεφρά του μεταμοσχεύθηκαν σε ανθρώπους που έκαναν αιμοκάθαρση για 6 και 8 χρόνια αντίστοιχα. Το ήπαρ του επίσης σε έναν ασθενή με μεγάλα προβλήματα και με θεραπείες, αιμοκαθάρσεις και τα ματάκια του, τους αμφιβληστροειδείς του και όσο περίεργο και να ακούγεται θα ήθελα να δω τους ανθρώπους, αυτούς που πήραν τα μάτια του Αία. Δεν ξέρω πώς θα διαχειριστώ το να δω τα μάτια του να με κοιτάνε ξανά”, είπε χαρακτηριστικά.


Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, ανέφερε πως δεν η σύντροφος του Αία Μανθόπουλου δεν ενημερώθηκε για αυτό, καθώς όπως είπε, “είχε χαθεί πλέον η επαφή ανάμεσά μας, αλλά δεν νομίζω να έφερνε αντίρρηση, γιατί ήξερε το μεγαλείο της ψυχής του”.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου