Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 05, 2024

Ξεκίνησε το Φιλόδοξο Έργο «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου Δήμου Αμφιλοχίας»

Με ιδιαίτερη αισιοδοξία, ο Δήμος Αμφιλοχίας ανακοίνωσε την έναρξη του φιλόδοξου έργου «Ανοικτά

Κέντρα Εμπορίου Δήμου Αμφιλοχίας», το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την αναβάθμιση της πόλης της Αμφιλοχίας. Οι εργασίες ανάπλασης ξεκίνησαν ήδη στην οδό Νικολάου Στράτου, σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας εποχής για την κεντρική αγορά της Αμφιλοχίας.

Το έργο αυτό περιλαμβάνει τη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων στις κεντρικές οδούς Νικολάου Στράτου, Χαβίνη και Καραπάνου, μετατρέποντάς τις σε σύγχρονους και ελκυστικούς χώρους για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει τη δημιουργία σημείων στάσης και αναψυχής, φυτεύσεις δέντρων και την αισθητική βελτίωση των περιοχών, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της κυκλοφορίας και της λειτουργικότητας της πόλης.

Ένα από τα κύρια μέρη του έργου είναι η ανακατανομή των θέσεων στάθμευσης, η οποία θα εξασφαλίσει ασφαλή κυκλοφορία τόσο για τους πεζούς όσο και για τα άτομα με αναπηρίες (ΑΜΕΑ). Οι νέες αυτές υποδομές θα ενισχύσουν την προσβασιμότητα και θα κάνουν την κίνηση στην πόλη πιο εύκολη και ασφαλή, δημιουργώντας ένα φιλικό περιβάλλον για όλους.

Η ανάπλαση της κεντρικής αγοράς της Αμφιλοχίας δεν αποτελεί μόνο αισθητική βελτίωση, αλλά και σημαντική επένδυση στην τοπική οικονομία. Με την ενίσχυση της ελκυστικότητας της πόλης, αναμένεται να τονωθεί η εμπορική δραστηριότητα, να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, είναι φυσικό να προκύψουν κάποιες προσωρινές ταλαιπωρίες για τους πολίτες και τους επαγγελματίες της περιοχής. Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία σας, καθώς οι βραχυπρόθεσμες δυσκολίες θα οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμα οφέλη για όλους. Το έργο αυτό είναι μια επένδυση στο μέλλον της πόλης μας και αξίζει την υπομονή και τη στήριξή μας.

Το έργο των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» του ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΤΠΑ με κωδικό ΟΠΣ 5037639. Η χρηματοδότηση αυτή διασφαλίζει την ολοκλήρωση του έργου και την επίτευξη των στόχων του, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, η Αμφιλοχία θα είναι πιο όμορφη, λειτουργική και ελκυστική από ποτέ. Ας υποδεχτούμε μαζί αυτήν την αλλαγή και ας αγκαλιάσουμε το μέλλον της πόλης μας με αισιοδοξία και ενθουσιασμό.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου