Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 11, 2024

Θέλει να εγκαταλείψει τον άπιστο σύζυγό της, αλλά οι δικοί της άνθρωποι την αποκαλούν εγωίστρια – «Λένε ότι είναι φυσιολογικό ως άνδρας να έχει εξωσυζυγική σχέση»


 Το οικογενειακό περιβάλλον μιας γυναίκας την έχει κάνει να αμφισβητεί για την ορθότητα της απόφασής της να ζητήσει διαζύγιο από τον άπιστο σύζυγό της. Τώρα έχει μπερδευτεί ακόμη περισσότερο και είναι σε αδιέξοδο. 

Πριν από 17 χρόνια, η 38χρονη γυναίκα της ιστορίας παντρεύτηκε τον 43χρονο σύζυγό της και πλέον, έχουν αποκτήσει τρία παιδιά 12, 13 και 16 ετών.

Από την αρχή, η σχέση τους ήταν ένα αδάμαστο ταξίδι γεμάτο ενθουσιασμό. Το 2007, η γυναίκα και ο άνδρας της ξεκίνησαν μια ευκαιριακή σχέση, η οποία κατάληξε σε εγκυμοσύνη και έτσι ήρθε ο -πολύ βιαστικός- γάμος τους.

“Τα καταφέραμε εξαιρετικά παρά τις προκλήσεις”

Η χρονιά αυτή ήταν μια μεγάλη δοκιμασία και για τους δύο. Εκτός από το ότι ακόμη γνώριζαν ο ένας τον άλλον, είχαν να διευθετήσουν ένα γάμο και μια επερχόμενη εγκυμοσύνη. Ο γάμος και η αναπάντεχη εγκυμοσύνη ήταν μια σημαντική πρόκληση και για τους δύο, αλλά κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις αποτελεσματικά.


Οι δικοί τους, τους επαινούσαν, κάτι που τους βοήθησε και τους έδωσε  πολύτιμη υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους.

“Όλη μου η ζωή κατέρρευσε”

Η ίδια πάντα ένιωθε ότι ο άνδρας της είναι εξαιρετικός στον ρόλο του συζύγου, όπως επίσης και σε αυτόν του πατέρα. Όμως, πριν από έναν μήνα, η ζωή που μόχθησε τόσο πολύ να χτίσει, κατέρρευσε.  Ενημερώθηκε από μια συνάδελφο του άνδρα της ότι τον απατά με μια άλλη συνάδελφο.

Πριν της δώσει τις απτές αποδείξεις: ηχητικά ντοκουμέντα, βίντεο και φωτογραφίες από τον παράνομο δεσμό του, την ενημέρωσε ότι αυτό γίνεται εδώ και έναν χρόνο.


“Μου έλεγε ότι εφόσον είναι εντάξει μαζί μου, δεν υπάρχει πρόβλημα που έχει εξωσυζυγική σχέση”

«Ήμουν σε κατάσταση σοκ. Του μίλησα το ίδιο κιόλας βράδι με το που γύρισε σπίτι και, προς έκπληξή μου, ομολόγησε ανερυθρίαστα τον εξωσυζυγικό δεσμό του, εξηγώντας μου ότι η γυναίκα αυτή είναι η ερωμένη του», εξηγεί η γυναίκα.


Η ομολογία αυτή πυροδότησε έναν καβγά  μεταξύ τους και, ο άνδρας επέμενε ότι, από τη στιγμή που δεν έχει παραμελήσει τα παιδιά του και δεν τον έχουν δει δημόσια με την ερωμένη του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.


Το αποκορύφωμα ήταν όταν ο άνδρας της, της είπε ότι εξακολουθεί να την θέλει ερωτικά και ότι την αγαπάει, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να νιώθει έτσι και για άλλες γυναίκες.


Δεν ανέλαβε καμία ευθύνη και δεν κατάφεραν καν να συμφωνήσουν στο γεγονός ότι, το να έχει εξωσυζυγική σχέση, είναι λάθος.


Τα παιδιά δεν έχουν ιδέα για την κατάσταση και δεν τους έχει πει ότι σκέφτεται να τον εγκαταλείψει, όμως οι δικοί της άνθρωποι, γνωρίζουν για την απιστία του άνδρα της.


“Όλοι μου λένε ότι δεν πρέπει να τον αφήσω και ότι είμαι εγωίστρια που το σκέφτομαι”

Οι φίλοι, η οικογένειά της και η οικογένεια του συζύγου, έχουν ταχθεί όλοι εναντίον της, κατηγορώντας της ότι είναι εγωίστρια επειδή θέλει να κάνει αίτηση διαζυγίου. Όπως λένε, αυτός δεν είναι λόγος να αφήσει τον άνδρα της και να διαλύσει τον γάμο της. Την φόρτωσαν με ενοχές λέγοντας της ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη από ένα σταθερό σπίτι, κάτι που έχει σκοπό να τους στερήσει.


Ένα ακόμη επιχείρημα των δικών της είναι το γεγονός ότι, ως άνδρας, είναι φυσιολογικό να έχει εξωσυζυγικό δεσμό.  Αποκορύφωμα ήταν ο ισχυρισμός τους ότι, δεν την έχει ταπεινώσει ούτε την έχει κακομεταχειριστεί ποτέ, άρα δεν έχει και λόγο να την ενοχλεί η απιστία του.


Οι αγαπημένοι της επιμένουν να της λένε ότι είναι εγωίστρια και ότι δεν βλέπει την πραγματικότητα.


Η γυναίκα δεν εργάζεται και από τότε που παντρεύτηκαν, είναι στο σπίτι και φροντίζει τα παιδιά. Οι δικοί της, θεωρούν ότι ο άνδρας της τα έχει πάει εξαιρετικά, της έχει παρέχει τα πάντα και έχει μια θαυμάσια ζωή.


Για εκείνους, αυτό σημαίνει ότι οφείλει να υπομείνει τα πάντα.  Η σθεναρή  εναντίωση των δικών της στην προοπτική να χωρίσει, την έχει κάνει να αναρωτιέται αν πράγματι είναι απαίσιος άνθρωπος επειδή θέλει να ζητήσει διαζύγιο. «Δεν ξέρω τι να κάνω. Νιώθω παρανοϊκή, αχάριστη και η κακιά της υπόθεσης». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου