Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 31, 2024

Η απόλυτη φωτογραφία των Ολυμπιακών Αγώνων: Ο σέρφερ που «νίκησε» τη βαρύτητα και στάθηκε στον αέρα

Δείτε την εκπληκτική φωτογραφία


 Μπορεί να έχουν περάσει μόλις τέσσερις ημέρες από την τελετή

έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, το κλικ της χρονιάς φαίνεται πως τραβήχτηκε ήδη από τον Γάλλο φωτογράφο Jérôme Brouillet’s κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος του σερφ.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η φωτογραφία του Jérôme Brouillet’s στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον «αιωρούμενο σέρφερ», που ακούει στο όνομα Gabriel Medina από τη Βραζιλία, αποτυπώνει με το καλύτερο τρόπο τον ορισμό του viral.


Πώς τραβήχτηκε η φωτογραφία της χρονιάς στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σε έναν μακρινό ύφαλο, 16.000 χιλιόμετρα μακριά από το Παρίσι, ο σέρφερ Gabriel Medina χάρισε στους θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων μια από τις πιο αξέχαστες εικόνες των τελευταίων δεκαετιών, με έναν εναέριο πανηγυρισμό του τόσο καλά ισορροπημένο που έμοιαζε πολύς καλός, για να είναι αληθινός.

Ο Βραζιλιάνος απογειώθηκε από ένα μεγάλο κύμα στο Teahupo'o της Ταϊτής, στη Γαλλική Πολυνησία, τη Δευτέρα με την ολοκλήρωση της επίδοσής του. Τότε, ο φακός της κάμερας τον έπιασε να «κάθεται» σε σύννεφο του Ειρηνικού, δείχνοντας παράλληλα τον ουρανό με βιβλική γαλήνη.

Την ίδια ώρα, ακριβώς δίπλα του και σε απόλυτη αντιστοιχία με τον αθλητή, βρίσκεται η σανίδα του σερφ σαν να τον συνοδεύει στην ολοκλήρωση της επίδοσης. «Οι συνθήκες ήταν τέλειες, τα κύματα ήταν ψηλότερα από ό,τι περιμέναμε» είπε ο φωτογράφος για το κλικ.

Τράβηξε τη φωτογραφία ενώ βρισκόταν πάνω σε κοντινό σκάφος, αποτυπώνοντας τη σουρεαλιστική εικόνα με τέτοια ακρίβεια που στην αρχή κάποιοι υποψιάστηκαν ότι έχει επεξεργαστεί ή αποτελεί «προϊόν» της τεχνητής νοημοσύνης.

«Ο σέρφερ, στην ουσία, βρίσκεται στο πίσω μέρος του κύματος και δεν μπορούσα να τον δω. Μετά, φαίνεται να ξεπροβάλλει και έβγαλα τέσσερις φωτογραφίες και μία από αυτές ήταν αυτή» συνέχισε ο Brouillet.

«Δεν ήταν δύσκολο να τραβήξω τη φωτογραφία. Ήταν περισσότερο να προβλέψω τη στιγμή και το πού θα εκτοξευτεί ο Γκάμπριελ από το κύμα».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου