Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 26, 2024

Ικαριώτικο σουφικό

Η Ικαρία το νησί της χαλαρής διαβίωσης έχει υπέροχη κουζίνα με απλές νόστιμες συνταγές. Η συγκεκριμένη αξιοποιεί όλα τα φρέσκα λαχανικά που καλλιεργεί ο καθένας στο μποστάνι του. Σύμφωνα με την παράδοση που έμαθα από την φίλη μου Βαγγελιώ το φαγητό προέκυψε όταν μια νοικοκυρά δεν πρόλαβε να μαγειρέψει για τον άντρα της που γύρισε κατάκοπος από τα χωράφια. Κατέβηκε λοιπόν στο μποστάνι τους μάζεψε ότι λαχανικό βρήκε και τα έριξε όλα μαζί στο τηγάνι. Όταν ο άντρας της δοκίμασε φώναζε συνεχώς: " Σου φήκω , δεν σου φήκω , σουφινιό πιάτο

Υλικά

 30' μαγ.

 4 μερίδες

4 μελιτζάνες τσακώνικες

4 κολοκύθια

3 πατατούλες baby

2 πιπεριές πράσινες

3 κρεμμύδια

3 ντομάτες

1 πιπερίτσα καυτερή

3 σκ.σκόρδο

100 ml κρασί κόκκινο ή μηλίτη

1 κ.γ. ζάχαρη καστανή

200 ml ελαιόλαδο ε.π.

3-4 πρέζες ρίγανη τριμμένη

Αλατοπίπερο

Οδηγίες μαγειρέματος

1

Κόβουμε τα λαχανικά χοντρά κομμάτια. Σε βαθιά χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι, ρίχνουμε τα λαχανικά εκτός από τις ντομάτες και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10' ανακατεύοντας για να ροδίσουν καλά.

2

Σβήνουμε με το κρασί αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και 250 ml νερό.

3

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30' μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνουν με το λαδάκι τους. Απολαμβάνουμε την υπέροχη γεύση με λίγο τυράκι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου