Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 18, 2024

Είπε στην σύντροφό του να παρατήσει τις σπουδές της – «Δεν χρειάζεσαι πτυχίο για να είσαι νοικοκυρά»

Πάνω στην ένταση ενός καβγά, οι άνθρωποι λένε πράγματα που μπορεί  να τους στοιχειώνουν για καιρό. Αυτό συμβαίνει με έναν άνδρα, ο οποίος είπε στην σύντροφό του να εγκαταλείψει τις σπουδές της και να γίνει νοικοκυρά.
 

“Είχε την απαίτηση πάντα να πληρώνω εγώ”

Εκείνος είναι 20 ετών και για δύο χρόνια, είχε σχέση με μία 19χρονη.  Όπως αφηγείται, η σχέση ήταν εντελώς τοξική, όμως ένα από τα χειρότερα πράγματα είναι ότι η πρώην του είχε την προσδοκία να πληρώνει εκείνος ό,τι έκαναν μαζί.

Ένας από τους χειρότερους καβγάδες τους έγινε πέρσι το καλοκαίρι, στη διάρκεια μιας εκδρομής με το αυτοκίνητο.

Ένα βράδυ, έκαναν στάση για φαγητό και, η σύντροφός του περίμενε πάλι να πληρώσει εκείνος τον λογαριασμό. Τότε, ο άνδρας πήρε θάρρος και της ζήτησε να πληρώσει εκείνη. «Αρνήθηκε, και αυτό ήταν και το τέλος», θυμάται ο ίδιος.


«Στη διαδρομή, το ανέφερα ξανά, επειδή είχα αγανακτήσει που πλήρωνα  σχεδόν τα πάντα. Είπε φράσεις του τύπου ‘ο άνδρας πρέπει να πληρώνει πάντα’ και καυγαδίσαμε».

Ο άνδρας αποδίδει την κακομαθημένη της συμπεριφορά στην ανατροφή της συντρόφου του απ’ την μητέρα της, η οποία θεωρεί ότι είναι μια απ’ τις μεγαλύτερες τεμπέλες που έχει γνωρίσει ποτέ στη ζωή του.

Της είπα ότι αν περιμένει από εμένα να πληρώνω πάντα, πρέπει να αφήσει τις σπουδές και να γίνει νοικοκυρά”

Όσο καβγάδιζαν στο αυτοκίνητο, η πρώην του άρχισε να στέλνει μηνύματα στην μητέρα της, ζητώντας της συμβουλές και ρωτώντας την τι πρέπει να του απαντήσει, κάτι που «φούντωσε» περισσότερο τον καβγά.

Η πρώην άρχισε να του αραδιάζει κλισέ ότι ο άνδρας είναι αυτός που οφείλει να πληρώνει γιατί έτσι δείχνει το ενδιαφέρον του. Είπε επίσης ότι οι άνδρες είναι εκείνοι που πρέπει να κάνουν την μεγαλύτερη προσπάθεια.

Εκείνος θύμωσε τόσο πολύ με τις παλαιομοδίτικες αντιλήψεις της πρώην του, ώστε ξέσπασε και εκείνος, λέγοντάς της κάτι που ακόμη δεν μπορεί να το ξεχάσει.

«Της είπα ότι αυτά που μου λέει είναι ξεπερασμένα και πως, αν πράγματι πιστεύει ότι εγώ πρέπει πάντα να πληρώνω, τότε και εκείνη πρέπει να παρατήσει τις σπουδές της επειδή η θέση της γυναίκας είναι στο σπίτι και, ως νοικοκυρά δεν χρειάζεται πτυχίο», περιγράφει.

“Δεν το εννοούσα”

Το σχόλιό του ήταν σαρκαστικό και δεν το πιστεύει στ’ αλήθεια, γι’ αυτό τώρα νιώθει άσχημα που το είπε. Το μόνο που ήθελε ήταν να δώσει στην πρώην του μια εξίσου παράλογη απάντηση με τα δικά της επιχειρήματα.

«Χαρακτήρισε αυτό που της είπα ως σημάδι κακοποιητικής σχέσης», συμπληρώνει.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου