Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 12, 2024

Συνταγή για απολαυστική πάστα φλώρα με μαρμελάδα κεράσι

 

Η πάστα φλώρα με μαρμελάδα κεράσι είναι μια κλασική και αγαπημένη τάρτα, ιδανική για κάθε περίσταση. Η τραγανή ζύμη τάρτας συνδυάζεται τέλεια με την γλυκιά μαρμελάδα κεράσι, δημιουργώντας ένα απολαυστικό και εύκολο γλυκό.

Υλικά
Για τη ζύμη:

  1. 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 125 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
  3. 60 γρ. ζάχαρη
  4. 1 πρέζα αλάτι
  5. 1 βανίλια ή εκχύλισμα βανίλιας
  6. Ξύσμα από μισό λεμόνι
  7. 1 μεγάλο αυγό
  8. 1 κρόκο από μεγάλο αυγό
Για τη γέμιση:

  • 500 γρ. μαρμελάδα κεράσι
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά)
  • Οδηγίες
  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και την βανίλια.
  • Προσθέστε το κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους και με τα δάχτυλά σας τρίψτε το μείγμα μέχρι να μοιάζει με χοντρό τρίμμα.
  • Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το αυγό και τον κρόκο. Ρίξτε το μείγμα αυγών στο μείγμα αλευριού και ζυμώστε απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη. Μην ζυμώσετε υπερβολικά.
  • Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη μαρμελάδα κεράσι με το κονιάκ ή το λικέρ (αν θέλετε).
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  • Χωρίστε τη ζύμη σε δύο άνισα μέρη. Το μεγαλύτερο μέρος (περίπου 2/3) ανοίξτε το με τον πλάστη σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από τη φόρμα σας.
  • Τοποθετήστε το φύλλο ζύμης στη φόρμα τάρτας, πιέζοντας απαλά τα πλαϊνά.
  • Ρίξτε τη γέμιση μαρμελάδας κεράσι πάνω από τη ζύμη.
  • Ανοίξτε το υπόλοιπο μέρος της ζύμης σε φύλλο και κόψτε σε λωρίδες ή σε σχήματα με κουπ πατ.
  • Διακοσμήστε την τάρτα με τις λωρίδες ή τα σχήματα ζύμης.
  • Ψήστε την πάστα φλώρα για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
  • Αφήστε την τάρτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την σερβίρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου