Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 04, 2024

Google Chrome: Τα πέντε νέα χαρακτηριστικά που «λύνουν τα χέρια» των χρηστών

Κύριος στόχος των αλλαγών είναι να αυξηθεί η ταχύτητα αναζήτησης από ένα κινητό τηλέφωνο ή tablet 

Μια μεγάλη ενημέρωση έρχεται στο Chrome, όπως ανακοίνωσε η Google. Το πρόγραμμα περιήγησης πρόκειται να εισάγει πέντε νέα χαρακτηριστικά για τα έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) και τις ταμπλέτες (tablets). Οι ενημερώσεις θα είναι διαθέσιμες τόσο για Android όσο και για iOS και έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ο υπεύθυνος προϊόντων του Chrome, Nick Kim Sexton, σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ενότητα «ενημερώσεις προϊόντων», αποκάλυψε τις αλλαγές.


Κύριος στόχος των αλλαγών είναι να αυξηθεί η ταχύτητα αναζήτησης από ένα κινητό τηλέφωνο ή tablet και θα περιλαμβάνει περισσότερες άμεσες ενέργειες, προκειμένου οι χρήστες να εξοικονομήσουν χρόνο.


Μία από τις πρώτες αλλαγές είναι οι «νέες ενέργειες chrome». Για παράδειγμα, καθώς ο χρήστης θα αναζητά ένα εστιατόριο, θα εμφανίζονται στην οθόνη ορισμένα κουμπιά συντόμευσης στα αποτελέσματα αναζήτησης όσο πληκτρολογεί. Θα δίνεται επίσης επιλογή για άμεση κλήση, οδηγίες και πληροφορίες για τον εκάστοτε προορισμό.


Η μπάρα των διευθύνσεων έχει επανασχεδιαστεί στα iPads και Android tablets, για να εκμεταλλεύεται καλύτερα τις μεγαλύτερες οθόνες τους και για να συμβαδίζει καλύτερα με τη γενικότερη αισθητική της Google.


Επίσης, έχουν προστεθεί περισσότερες επιλογές συντόμευσης για λέξεις που ενδεχομένως ο χρήστης έχει πληκτρολογήσει ξανά και για ιστότοπους, τους οποίους έχει επισκεφτεί ξανά. Χάρη σε αυτή τη νέα λειτουργία λέξεις που έχετε αναζητήσει στο παρελθόν θα εμφανίζονται πιο ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ακόμη μια αλλαγή, η οποία αφορά την αναζήτηση, πλέον οι αναζητήσεις που είναι περισσότερο δημοφιλής θα εμφανίζονται πριν αρχίσει ο χρήστης να πληκτρολογεί. 

Επιπλέον, νέες αθλητικές κάρτες έχουν προστεθεί στο Discover Feed του Chrome και είναι διαθέσιμες σε iOS και Android. Αυτό σημαίνει ότι θα λαμβάνετε αυτόματες ενημερώσεις για τα αποτελέσματα της αγαπημένης σας ομάδα, αν έχετε εκδηλώσει ενδιαφέρον γι’ αυτήν στο παρελθόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου