Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 11, 2024

Η πιο κλασική ταινία του Σέρτζιο Λεόνε ετοιμάζεται για remake

 

Το «Για μια χούφτα δολάρια» θα γυριστεί ξανά με νέους ηθοποιούς.

Το κλασικό «A Fistful of Dollars» του Sergio Leone και του Clint Eastwood είναι έτοιμο για remake από την Euro Gang Entertainment. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τους βετεράνους του Χόλιγουντ Gianni Nunnari και Simon Horsman, οι οποίοι έχουν δουλέψει σε ταινίες όπως το 300 και το Magazine Dreams, αντίστοιχα.


Το A Fistful Of Dollars είναι ένα κλασικό γουέστερν σπαγγέτι που αποτελεί την επιτομή του είδους. Αρχικά πρωταγωνίστησε ο Eastwood σε έναν από τους πιο εμβληματικούς ρόλους του, η ιστορία ακολουθεί έναν περιπλανώμενο πιστολέρο χωρίς όνομα. Σε μια πόλη που μαστίζεται από εκδίκηση και απληστία, ο ίδιος γίνεται το επίκεντρο της βίας.


Διαβάστε επίσης: Κλιντ Ιστγουντ, ένας θρύλος που γράφει κινηματογραφική ιστορία ακόμα και στα 94 του χρόνια

Η ταινία, που κυκλοφόρησε το 1964, ήταν καθοριστική για την εκτόξευση του είδους του σπαγγέτι γουέστερν και της καριέρας του Eastwood.

\
Η επιτυχία του οδήγησε στην ανάπτυξη δύο συνέχειων: το The Good, the Bad, and the Ugly και το For a Few Dollars More. Η αρχική ταινία ήταν ήδη ένα ριμέικ ενός ιαπωνικού κλασικού, του Yojimbo, αν και αυτό δεν είναι επίσημο, και οι ομοιότητες στην πραγματικότητα οδήγησαν τον παραγωγό, Toho, να καταθέσει μήνυση.

Λεπτομέρειες παραγωγής για το remake δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, κάτι που είναι φυσιολογικό δεδομένου ότι η ταινία βρίσκεται ακόμα στα πολύ αρχικά της στάδια.

Παρά το γεγονός ότι θα είναι ιταλική παραγωγή, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η ταινία θα είναι στα αγγλικά και οποιαδήποτε στοιχεία του καστ ή του συνεργείου εκτός από αυτά που αναφέρονται παραπάνω δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

Περισσότερες πληροφορίες για την πλοκή, το καστ και το συνεργείο θα ακολουθήσουν σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου