Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 20, 2024

Νοσοκομείο έχασε κομμάτι του κρανίου ενός ασθενή – Ζήτησε 19.000 δολάρια για το υποκατάστατο

Ένας άνδρας έκανε μήνυσε σε βάρος νοσοκομείου της Ατλάντα των ΗΠΑ

αφού το ιατρικό προσωπικό φέρεται να έχασε ένα μεγάλο κομμάτι του κρανίου του. Στη συνέχεια τον χρέωσε 19.000 δολάρια για την συνθετική αντικατάσταση του κρανίου επειδή δεν κατάφερε να βρει το χαμένο κομμάτι.


Ο Fernando Cluster εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Emory Midtown τον Σεπτέμβριο του 2022 για μια ενδοεγκεφαλική αιμορραγία, κοινώς γνωστή ως εγκεφαλική αιμορραγία. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ένα κομμάτι του κρανίου του έπρεπε να αφαιρεθεί για να μειωθεί η πίεση, σύμφωνα με την καταγγελία του ασθενούς.

 Ωστόσο όταν ο ασθενής επέστρεψε στο νοσοκομείο δύο μήνες αργότερα για να αντικατασταθεί το κομμάτι του κρανίου, το νοσοκομείο δεν μπόρεσε να το βρει ανάμεσα στα υπόλοιπα οστά που είχε φυλάξει.

«Επιθεωρήσαμε τον καταψύκτη όπου φυλάσσονται τα οστικά πτερύγια και δεν μπορέσαμε να βρούμε ένα οστικό πτερύγιο με την ταυτότητα του ασθενούς του κ. Cluster», αναφέρεται σε σημείωμα που άφησε το προσωπικό του νοσοκομείου στον ιατρικό φάκελο του Cluster. «Υπήρχαν αρκετά οστικά πτερύγια με ελλιπή ή καθόλου στοιχεία αναγνώρισης ασθενούς, αλλά δεν μπορούσαμε να είμαστε σίγουροι εάν κάποιο από αυτά ανήκε στον κ. Cluster», σημείωσε το νοσοκομείο.

Τελικά η χειρουργική επέμβαση για να τοποθετηθεί το οστό του κρανίου ακυρώθηκε. Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου κατασκεύασε ένα συνθετικό κομμάτι κρανίου και μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ο άνδρας είχε υποβληθεί σε νέα εγχείρηση.

Το υποκατάστατο τοποθετήθηκε στο στο κεφάλι του Cluster αλλά το νοσοκομείο τον χρέωσε πάνω από 19.000 δολάρια για το συνθετικό οστό.

Ωστόσο, ο εφιάλτης του ασθενούς δεν τελείωσε εκεί. Μετά το χειρουργείο προσβλήθηκε από μόλυνση και χρειάστηκε πρόσθετη χειρουργική επέμβαση, ενώ για ένα διάστημα δεν μπορούσε να εργαστεί.

Στο τέλος της δοκιμασίας του, ο λογαριασμός του Cluster ξεπέρασε τα 146.800 δολάρια. Το νοσοκομείο φέρεται να μην πρόσφερε ποτέ στον ίδιο και τη σύζυγό του καμία έκπτωση για τη θεραπεία.

«Ενώ οι πελάτες μου είναι προφανώς αναστατωμένοι που χρεώθηκαν οι ίδιοι και η ασφαλιστική τους εταιρεία για τα έξοδα που σχετίζονται με την αμέλεια του Emory, είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να καταλάβετε ότι η εστίασή τους είναι στο εξωφρενικό γεγονός ότι το Emory έχασε ένα μέρος του σώματός του και στη συνέχεια είχε μια επιπόλαιη στάση γι’ αυτό», δήλωσε η δικηγόρος του Cluster, Chloe Dallaire.

Τώρα ο ασθενής και η σύζυγός του ζητούν από το νοσοκομείο να τους αποζημιώσει για τα ιατρικά έξοδα και την ψυχική οδύνη που τους προκάλεσε.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου