Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 09, 2024

Διδυμότειχο: Επιστρέφει στη φυλακή ο 32χρονος μετά την απολογία του


Ο 32χρονος Ρομά από το Διδυμότειχο κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την

απολογία του, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (9/8), στο Δικαστικό Μέγαρο Ορεστιάδας. Ο 32χρονος κατηγορείται για σωματική και σεξουαλική κακοποίηση 32χρονης συντρόφου του, ενδοοικογενειακή βία και παράνομη κατακράτηση.


Σύμφωνα με το Evros-news.gr, ο ανακριτής αποφάσισε την προφυλάκιση του, επειδή δεν παραδόθηκε στην Αστυνομία όταν τον αναζητούσε και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του, παραβιάζοντας έτσι τους όρους της «Υφ’ όρον απόλυσης» με την οποία είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές Γρεβενών τον Ιανουάριο του 2022.

 Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο 32χρονος είχε φυλακιστεί το 2020 για κακοποίηση της πρώην γυναίκας του, με την οποία έχει αποκτήσει πέντε παιδιά και έπρεπε να μείνει στη φυλακή ως τα τέλη του 2025. Όμως ο εισαγγελέας Γρεβενών με την απόφαση του, αρχές του 2022, αποφάσισε την αποφυλάκιση του υπό όρους.

Ωστόσο, ο ίδιος παραβίασε τους όρους, μετά απ’ όσα κατηγορείται πως διέπραξε σε βάρος της 32χρονης, επίσης μουσουλμάνας Ρομά από το Χρυσοχώρι Καβάλας κι έτσι τις επόμενες ημέρες ο εισαγγελέας Γρεβενών και πάλι, αναμένεται να ανακαλέσει εκείνη την απόφαση.


Οπότε, θεωρείται δεδομένο ότι ο 32χρονος θα παραμείνει στη φυλακή ως τα τέλη του 2025 για την προηγούμενη παραβατική του συμπεριφορά.


Σε ό,τι αφορά στις κατηγορίες περί βιασμού και κακοποίησης της συντρόφου του, ο ίδιος απολογήθηκε σήμερα συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Νίκου Ουζουνίδη.

Ο 32χρονος και η υπεράσπισή του αρνούνται ότι υπήρξε παράνομη κατακράτηση της 32χρονης συντρόφου του και αποδέχεται μόνο την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας -την οποία εξάλλου ομολόγησε και δημόσια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου