Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 20, 2024

Οι 8 ανεπαίσθητες συμπεριφορές των ανδρών που απωθούν αμέσως τις γυναίκες

Ο κόσμος των γνωριμιών και των συντροφικών σχέσεων μοιάζει με ναρκοπέδιο, ειδικά όταν οι άνδρες προσπαθούν να καταλάβουν τι μπορεί να απωθήσει τις γυναίκες.

Το μυστικό είναι να γνωρίζουμε ποιες συμπεριφορές πρέπει να αποφεύγονται. Μπορεί να εκπλαγείτε μαθαίνοντας ποιες συμπεριφορές κάνουν τις γυναίκες να…τρέχουν μακριά.

Υπάρχουν πολλά ανεπαίσθητα  λάθη των ανδρών που μπορούν να οδηγήσουν μια γυναίκα στην απογοήτευση.  Κατανοώντας την ψυχολογία, ρίχνοντας φως σε αυτές τις συμπεριφορές που μπορεί να φοβίζουν τις γυναίκες, χωρίς καν να το συνειδητοποιήσετε.

Οι 8 ανεπαίσθητες συμπεριφορές των ανδρών που απωθούν αμέσως τις γυναίκες

  • Απουσία ενσυναίσθησης
  • Δεν ξέρουν να ακούνε
  • Εγωκεντρικοί
  • Ιδιαίτερα κτητική συμπεριφορά
  • Έλλειψη φιλοδοξίας
  • Παραβίαση των ορίων
  • Αναξιοπιστία
  • Απουσία σεβασμού

Πώς οι οκτώ συμπεριφορές των ανδρών απωθούν τις γυναίκες

Απουσία ενσυναίσθησης

Η ενσυναίσθηση μπορεί να μην μοιάζει σπουδαία υπόθεση, αλλά είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη δημιουργία και τη διατήρηση των σχέσεων.

Σύμφωνα με ψυχολογικές μελέτες, οι γυναίκες έλκονται φυσικά από τους άνδρες που διέπονται από  ενσυναίσθηση.

Αυτό συμβαίνει επειδή η ενσυναίσθηση είναι ένδειξη της συναισθηματικής νοημοσύνης, κάτι που οι περισσότερες γυναίκες ψάχνουν σε έναν άνδρα.

Ωστόσο, οι άνδρες συχνά παραβλέπουν αυτό το κρίσιμο στοιχείο, χωρίς να συνειδητοποιούν πόσο σημαντικό είναι για τις γυναίκες.

Στη βιασύνη τους να εντυπωσιάσουν ή να επιβάλουν την κυριαρχία τους, οι άνδρες, μπορεί να αμελήσουν να δείξουν κατανόηση ή εκτίμηση για τα συναισθήματα ή την προοπτική μιας γυναίκας.

Αυτή η έλλειψη ενσυναίσθησης μπορεί να είναι μια ανεπαίσθητη, αλλά έντονη απώθηση  για τις γυναίκες. Λίγη ενσυναίσθηση μπορεί να σας γλιτώσει από αυτή την παγίδα.

Δεν ξέρουν να ακούνε

Πολλοί άνδρες μαθαίνουν τη σημασία της προσεκτικής ακρόασης μέσα από τις αρνητικές εμπειρίες. Αφού διαπιστώσουν πόσο καταστροφικό είναι το να μην προσέχεις τα λόγια μιας γυναίκας, καταλαβαίνουν ότι οι γυναίκες θέλουν να ακούγονται και να αναγνωρίζονται.


Θέλουν έναν σύντροφο που να μπορεί να ακούει ενεργά, όχι απλώς να περιμένει τη σειρά του για να μιλήσει.

Οι κακές δεξιότητες ακρόασης μπορούν να διώξουν μια γυναίκα, αφού την κάνετε να νιώθει ασήμαντη ή παραμελημένη.

Πρέπει να μάθετε να ακούτε προσεκτικά όταν σας μιλάει μια γυναίκα. Δείξτε της ότι εκτιμάτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά της – θα δείτε σημαντική διαφορά.

Εγωκεντρικοί

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, οι γυναίκες βρίσκουν πιο γοητευτικούς τους άνδρες που διακρίνονται από ταπεινότητα. Η αυταρέσκεια απωθεί τις γυναίκες.

Όταν ένας άνδρας μιλά μονίμως για τον εαυτό του, τα επιτεύγματά του, τις επιθυμίες του, δείχνει συμπεριφορά που είναι εγωκεντρική και αλαζονική.

Αντίθετα, η ταπεινοφροσύνη, η συνεπάγεται την αναγνώριση λαθών και την αναγνώριση της σημασίας άλλων, θεωρείται ελκυστικό χαρακτηριστικό. Σημαίνει θέληση για μάθηση και εξέλιξη.

Να θυμάστε ότι, δεν είστε το επίκεντρο του κόσμου. Δείξτε ταπεινοφροσύνη και ενδιαφέρον για αυτήν,  αναγνωρίστε τα επιτεύγματά της.

Ιδιαίτερα κτητική συμπεριφορά

Ενώ είναι φυσικό να θέλετε να προστατεύτε το άτομο με το οποίο έχετε σχέση, υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να νοιάζεται κάποιος  και στο να είναι κτητικός.

Η κτητικότητα έχει διάφορες μορφές, από την ελεγκτική συμπεριφορά έως την ασφυκτική επικοινωνία. Οι γυναίκες δεν θεωρούν την υπερβολικά κτητική συμπεριφορά χαριτωμένη.

Απεναντίας, είναι μια σημαντική αιτία απώθησης. Αυτού του είδους η ελεγκτική συμπεριφορά, μπορεί να κάνει μια γυναίκα να αισθάνεται πνιγμένη και μπορεί τελικά να οδηγήσει στην κατάρρευση μιας σχέσης.

Μια υγιής σχέση βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τον αμοιβαίο σεβασμό. Πρέπει να της δίνετε χρόνο.

Εμπιστευτείτε  τις αποφάσεις της. Να θυμάσαι, είναι σύντροφός σας, όχι κτήμα σας.

Έλλειψη φιλοδοξίας

Αυτό αφορά ιδιαίτερα στις σχέσεις. Η ψυχολογία μας δείχνει ότι οι γυναίκες έλκονται από τους άνδρες με φιλοδοξίες.

Ένας άνθρωπος που έχει στόχους, όνειρα, και το κίνητρο για την επίτευξή τους θεωρείται ελκυστικός.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να είστε Διευθύνων Σύμβουλος μιας εταιρείας ή ότι ο μισθός σας πρέπει να είναι διαστημικός, αλλά: Να  υπάρχει κατεύθυνση στη ζωή, προσπάθεια για πρόοδο και εξέλιξη και μη αποδοχή της μετριότητας.

Γιατί είναι αυτό σημαντικό για τις γυναίκες; Δείχνει ότι έχετε κίνητρο, αποφασιστικότητα και αίσθηση του σκοπού.

Για όλους τους άνδρες: μην ξεχνάτε τα όνειρά σας. Κυνηγήστε τους στόχους σας, αγωνιστείτε για την αριστεία, και ακολουθήστε τη φιλοδοξία σας.

Δεν είναι μόνο η προσέλκυση των  γυναικών – είναι η ολοκλήρωση των δυνατοτήτων σας και η δυνατότητα να ζήσετε μια ζωή για την οποία θα είστε περήφανοι.

Παραβίαση των ορίων

Τα όρια είναι απαραίτητα. Βοηθούν στη διατήρηση της ατομικότητας και του σεβασμού σε μια σχέση.

Η υπέρβαση αυτών των ορίων, ακόμη και ακούσια, μπορεί να είναι μια ανεπαίσθητη συμπεριφορά που απωθεί τις γυναίκες.  Η παραβίαση των ορίων μιας γυναίκας μπορεί να την κάνει να αισθάνεται αμήχανα και άβολα, ειδικά όταν ο άνδρας:

  • Δεν σέβεται τον προσωπικό της χώρο ή χρόνο αγνοεί τις απόψεις της
  • Συνεχώς την πιέζει πέρα από τη ζώνη άνεσής της

Η εκδήλωση του σεβασμού και της διατήρησης αυτών των ορίων είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση μιας υγιούς, ισορροπημένης σχέσης. Θυμηθείτε να συζητάτε και να καταλαβαίνετε τα όρια μεταξύ σας. Είναι ένα σημάδι σεβασμού και αγάπης.

Αναξιοπιστία

Οι άνθρωποι θέλουν να μπορούν να βασίζονται στον σύντροφό τους. Είναι μια θεμελιώδης πτυχή της εμπιστοσύνης και της ασφάλειας σε μια σχέση. Οι γυναίκες, ειδικότερα, εκτιμούν την αξιοπιστία σε έναν σύντροφο.

Αν ένας άνθρωπος επανειλημμένα δεν τηρεί τις υποσχέσεις του, καθυστερεί, ή δεν καταφέρνει να δεσμευτεί στα σχέδιά του, απωθεί μια γυναίκα.

Αυτές οι συμπεριφορές υποδεικνύουν έλλειψη σεβασμού για τον χρόνο και τα συναισθήματά της. Μπορεί επίσης να την κάνετε να έχει αμφιβολίες σχετικά με την αφοσίωση και την αξιοπιστία σας σε πιο σημαντικές πτυχές της σχέσης.

Έτσι, αν πείτε ότι θα κάνετε κάτι, κάντε το.  Να τηρείτε τον λόγο σας, να της εμπνέετε την εμπιστοσύνη. Στα μικρά και στα μεγάλα, δώστε της λόγο να σας εμπιστεύεται.

Απουσία σεβασμού

Ο σεβασμός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε σχέσης. Είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζονται όλες οι άλλες αξίες – εμπιστοσύνη, επικοινωνία, αγάπη.

Χωρίς σεβασμό, οι σχέσεις καταρρέουν. Η ασέβεια μπορεί να εκδηλωθεί με τους παρακάτω τρόπους:

  • Το να την διακόπτετε διαρκώς,
  • Απαξιωτική συμπεριφορά
  • Υποτιμητικά σχόλια

Αυτές οι συμπεριφορές μπορούν να απωθήσουν αμέσως τις γυναίκες. Γι’ αυτό φροντίστε να της φέρεστε με τον σεβασμό που της αξίζει. Εκτιμήστε τις απόψεις της, αναγνωρίστε τα συναισθήματά της και αντιμετωπίστε την ως ισότιμη. Δεν υπάρχει υποκατάστατο για τον πραγματικό σεβασμό σε μια σχέση.

Tip: Η σημασία της επαφής

Ας είμαστε ειλικρινείς, το κύριο πράγμα που θέλουμε από τις γνωριμίες  και τις σχέσεις είναι η σύνδεση.

Η ψυχολογία μας λέει ότι αυτή η σύνδεση δημιουργείται με τον σεβασμό, την εμπιστοσύνη, την ενσυναίσθηση και την κατανόηση. Είτε σέβεται τα σύνορά της, είτε εκτιμά τις απόψεις της, είτε δείχνει γνήσια συμπάθεια, κάθε πράξη συμβάλλει στη δημιουργία ή στη διάσπαση αυτής της σύνδεσης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου