Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 27, 2024

Τους εξαφανίζουν

Χιλιάδες αυτόχθονες Μασάι έχουν εκδιωχθεί απ’ τη γη τους για να κάνουν χώρο για πλούσιους τουρίστες, και τώρα τους στερούν το δικαίωμα ψήφου σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να διώξει και τους λίγους που έχουν απομείνει. Η πρόεδρος της Τανζανίας κουκουλώνει επιτυχώς το θέμα, ώστε να μην επηρεάσει τα διεθνή κονδύλια που λαμβάνει. Αλλά μαζί μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό! Ένωσε τη φωνή σου σ’ αυτή την επείγουσα παγκόσμια έκκληση για την αποκατάσταση του δικαιώματος ψήφου των Μασάι, πριν τις κρίσιμες εκλογές:


ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Φίλη, φίλε,
100.000 Μασάι μόλις έχασαν το δικαίωμα ψήφου τους στην Τανζανία, επειδή τόλμησαν να παραμείνουν στα πατρογονικά τους εδάφη. Η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας όπλα και δακρυγόνα, έχει εκδιώξει χιλιάδες αυτόχθονες Μασάι για να φέρει τουρισμό για σαφάρι. Τώρα, το πηγαίνουν ακόμα παραπέρα, αφαιρώντας το δικαίωμα ψήφου απ’ τους λίγους γενναίους Μασάι που παραμένουν στα σπίτια τους στην περιοχή Νγκορονγκόρο.

Η κυβέρνηση της Τανζανίας προσπαθεί να το κουκουλώσει για να αποφύγει τις αντιδράσεις των επενδυτών, αλλά αν ενώσουμε τις φωνές μας μπορούμε να φέρουμε στο φως αυτή την παραβίαση, να κάνουμε τους επενδυτές να ασκήσουν πίεση και να βοηθήσουμε τους Μασάι να αποκαταστήσουν το δικαίωμά τους στην ψήφο.

Οι εκλογές πλησιάζουν. Υπόγραψε τώρα:
Η αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου των Μασάι είναι η τελευταία επίθεση μιας πολυετούς εκστρατείας οργανωμένης απ’ την κυβέρνηση για την περιθωριοποίηση, τον εκτοπισμό και την εξαθλίωση των βοσκών Μασάι στην Τανζανία.

Έτσι απλά έσβησαν απ’ τον χάρτη 11 εκλογικά τμήματα στην περιοχή Νγκορονγκόρο, όπου είναι εγγεγραμμένοι πάνω από 100.000 Μασάι! Θα χρειαστεί μια μεγάλη παγκόσμια κατακραυγή για να αλλάξει πορεία η κυβέρνηση της Τανζανίας, κι αυτό ακριβώς είναι που μπορούμε να βοηθήσουμε να γίνει.

Βοήθησε να σταθούμε στο πλευρό των Μασάι ώστε να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα πριν τις τοπικές εκλογές του Νοεμβρίου. Υπόγραψε τώρα:
Το κίνημά μας έχει αντισταθεί και στο παρελθόν στους διωγμούς των Μασάι. Μαζί βοηθήσαμε ώστε οι φωνές των γερόντων Μασάι να ακουστούν στον διεθνή Τύπο, χρηματοδοτήσαμε τη νομική έρευνα και την τοπική αντίσταση κι έχουμε σταθεί ενάντια στις πολιτικές διακρίσεις της κυβέρνησης της Τανζανίας. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε και πάλι τη διαφορά και να υποστηρίξουμε τους Μασάι στον αγώνα τους για επιβίωση.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Liliana, Alice, Pascal, Nate, Antonia, Laura, Κατερίνα κι η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου