Αυτή η γρήγορη και νόστιμη συνταγή συνδυάζει τρυφερά κοτόπουλα με τραγανά σπαράγγια και μια πλούσια σάλτσα τυριού. Μια τέλεια επιλογή για ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα σπαράγγια με άλλα τρυφερά λαχανικά, όπως φασολάκια ή μπάμιες. Σερβίρετε με πατάτες για ένα πλήρες γεύμα.
Υλικά για τη συνταγή
225 γραμμάρια σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 2,5 εκ.
60 ml νερό
210 ml ζωμός κοτόπουλου χωρίς αλάτι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι που φουσκώνει + 60 ml, χωρισμένα
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα ιταλικών μπαχαρικών
3/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
4 κοτόπουλα στήθος (περίπου 115 γραμμάρια το καθένα)
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
300 γραμμάρια κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
120 ml ξηρό λευκό κρασί
60 γραμμάρια τριμμένο τυρί Πεκορίνο Ρομάνο, χωρισμένο
90 ml γιαούρτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
Οδηγίες για τη συνταγή
Τοποθετήστε τα σπαράγγια και το νερό σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Καλύψτε με μεμβράνη ή καπάκι κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Μαγειρέψτε στο φούρνο μικροκυμάτων σε δυνατή ισχύ μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 2 λεπτά. Στραγγίστε προσεκτικά και αφήστε στην άκρη.
Ανακατέψτε το ζωμό κοτόπουλου και την 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε στην άκρη.
Ανακατέψτε τα υπόλοιπα 60 γραμμάρια αλεύρι, τα ιταλικά βότανα, το σκόρδο σε σκόνη και την πάπρικα σε ένα πιάτο. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με πιπέρι και αλευρώστε και τις δύο πλευρές, αφαιρώντας την περίσσια αλεύρι. (Απορρίψτε το υπόλοιπο αλεύρι).
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και ένα θερμόμετρο που τοποθετείται στο πιο παχύ σημείο να δείξει 68°C, για 3 έως 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο, καλύψτε και κρατήστε ζεστό. Μην καθαρίσετε το τηγάνι.
Προσθέστε το κρεμμύδι στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να καραμελώσει ελαφρά και να μαλακώσει, για περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποκολλήσετε τυχόν καμένα κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού, μέχρι να μειωθεί στο μισό, περίπου 2 λεπτά. Ρίξτε το μείγμα ζωμού και μαγειρέψτε μέχρι η σάλτσα να δέσει και να καλύπτει την πίσω πλευρά ενός κουταλιού, περίπου 2 λεπτά.
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Ανακατέψτε τα 60 γραμμάρια πεκορίνο, το μισό γιαούρτι και το αλάτι.
Προσθέστε τα σπαράγγια και το κοτόπουλο. Μαγειρέψτε, γυρίζοντας το κοτόπουλο για να καλυφθεί, μέχρι το τυρί να λιώσει και το κοτόπουλο να ζεσταθεί καλά, για 1 έως 2 λεπτά. Πασπαλίστε με τα υπόλοιπα 60 γραμμάρια πεκορίνο και μαϊντανό.
Συμβουλές:
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με γαλοπούλα ή χοιρινό.
Για μια πιο πλούσια γεύση, προσθέστε λίγη μουστάρδα στη σάλτσα.
Σερβίρετε με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες για ένα πλήρες γεύμα.
Σχετικά Άρθρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου