Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 21, 2024

Χοιρινή τηγανιά με φρέσκα κρεμμυδάκια και σκορδάκι

Σερβίρουμε με απλό πιλάφι, πατάτες τηγανητές ή πουρέ πατάτας.

Μαγειρεύουμε μια χοιρινή τηγανιά με φρέσκα κρεμμυδάκια και σκορδάκι για το πιάτο ημέρας.


Θα προσθέσουμε κρεμμύδι ξερό, ντομάτα πελτέ, πιπεριά Φλωρίνης, μπαχάρι και λευκό κρασί.


Σερβίρουμε με απλό πιλάφι, πατάτες τηγανητές ή πουρέ πατάτας.


Καλή όρεξη.


Υλικά


1 κιλό χοιρινό μπούτι, κομμένο σε κομματάκια 2 εκ., περίπου


1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ


6 κρεμμυδάκι φρέσκα, μόνο το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα


2 σκόρδα φρέσκα, το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα ή 1 σκελίδα λιωμένη


4 κ.σ. ξύδι, κατά προτίμηση από λευκό κρασί


1 κ.σ. ντομάτα πελτέ, διαλυμένος σε 500 ml καυτό νερό


1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, σε μικρά καρέ


60 ml ελαιόλαδο


½ κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη


αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση


Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και πασπαλίζουμε με το μπαχάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε τις μπουκιές από το χοιρινό και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.


Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, φρέσκα-ξερά και τα σκόρδα. Αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, σβήνουμε με το ξύδι, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2′ και ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ.


Μαγειρεύουμε το φαγητό για περίπου 20′, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.


Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και αποσύρουμε από τη φωτιά.


Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου