Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 21, 2024

Αυστραλία: Στη φυλακή μητέρα που ανάγκασε την κόρη να παντρευτεί εκείνον που τελικά την σκότωσε


 Πρώτη φορά την ανάγκασαν να παντρευτεί ενώ ήταν 15 ετών.Στα 21 της ήθελε να συνεχίσει τις σπουδές και να δουλέψει.Δολοφονήθηκε άγρια 1,5 μήνα μετά τον δεύτερο καταναγκαστικό γάμο.

Μια μητέρα στην Αυστραλία έγινε το πρώτο άτομο που καταδικάστηκε και οδηγήθηκε στην φυλακή βάσει του νόμου περί καταναγκαστικού γάμου, καθώς ανάγκασε την κόρη της να παντρευτεί έναν άνδρα που μετά από ενάμιση μήνα την δολοφόνησε. Η κοπέλα ήταν μόλις 21 ετών.


Η Σακίνα Μουχαμάντ Τζαν η οποία είναι 40 ετών, κρίθηκε ένοχη για τον εξαναγκασμό της κόρης της Ρουκία Χαϊντάρι να παντρευτεί τον 26χρονο Μοχάμεντ Αλ Χαλίμι το 2019, με αντάλλαγμα μια μικρή πληρωμή.


Έξι εβδομάδες μετά τον γάμο, ο Χαλίμι σκότωσε την νεαρή συζύγό του και καταδικάστηκε για τη ειδεχθή πράξη σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Τώρα ή μητέρα - η οποία δηλώνει αθώα - καταδικάστηκε σε τουλάχιστον ένα χρόνο φυλάκιση, για αυτό που ο δικαστής χαρακτήρισε ως «αφόρητη πίεση» που άσκησε για την τέλεση του γάμου.


Οι νόμοι περί καταναγκαστικών γάμών θεσπίστηκαν στην Αυστραλία το 2013 και επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης επτά ετών.

Υπάρχουν αρκετές υποθέσεις που εκκρεμούν, αλλά αυτή της Τζαν είναι η πρώτη που εκδικάζεται, όπως επισημαίνει το BBC.

Η γυναίκα είναι Αφγανικής καταγωγής αλλά ανήκει στην μειονότητα των Χαζάρων. Γλύτωσε τις διώξεις από τους Ταλιμπάν και ως πρόσφυγας βρέθηκε στην Βικτώρια της Αυστραλίας μαζί με τα πέντε παιδιά της το 2013.

Οι δικηγόροι της υποστηρίζουν πως θρηνεί για τον θάνατο της κόρης της, αλλά συνεχίζει να δηλώνει πως είναι αθώα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου