Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 31, 2024

Κερατσίνι: Η στιγμή που η ομάδα ΔΙΑΣ εντοπίζει το τσαντάκι με τις χειροβομβίδες – Βίντεο ντοκουμέντο


 Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που η ομάδα ΔΙΑΣ εντοπίζει το τσαντάκι με τις χειροβομβίδες στο Κερατσίνι, βλέπει το φως της δημοσιότητας.


Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 10 το πρωί του Σαββάτου (31/08), στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Αναπαύσεως. Οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών περισυνέλλεξαν από το σημείο ένα τσαντάκι που περιείχε τέσσερις χειροβομβίδες, περίστροφο με πέντε φυσίγγια, αλλά και ένα πτυσσόμενο γκλοπ. Λόγω του συμβάντος, διακόπηκε η κυκλοφορία στους περιμετρικούς δρόμους για λόγους ασφαλείας.

Είχε προηγηθεί άλλο επεισόδιο, κατά το οποίο οι δυο επιβαίνοντες μιας μηχανής, αρνήθηκαν να σταματήσουν σε σήμα αστυνομικών για έλεγχο και κατά την διαφυγή τους πέταξαν το τσαντάκι.



Σημειώνεται ότι έχει εντοπιστεί για εγκαταλελειμμένη μοτοσικλέτα στην περιοχή των ερευνών. Σύμφωνα με πληροφορίες , και οι δύο δράστες φορούσαν κράνος, ενώ μέσα στην τσάντα υπήρχε και η ταυτότητα ενός εκ των δύο αναβατών της μοτοσικλέτας. Πρόκειται για έναν 27χρονο, γνωστό στις Αρχές, καθώς έχει συλληφθεί στο παρελθόν για σωματικές βλάβες, ενώ τελευταία φορά είχε απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. στις αρχές του χρόνου για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο δράστης φέρεται να επιχειρούσε να ενταχθεί σε κάποια ομάδα στον χώρο της νύχτας. Σημειώνεται πως η μηχανή δεν είχε πινακίδα, ωστόσο, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πιθανότατα ανήκει στον 27χρονο, καθώς έχει στην κατοχή του μία ίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές εκτιμούν πως οι δύο άνδρες δεν σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν κάποια επίθεση. Θεωρούν πως το πιθανότερο σενάριο είναι είτε να μετέφεραν τον οπλισμό σε κάποιο σημείο για να τον κρύψουν, είτε θα έδιναν τις χειροβομβίδες και το όπλο σε κάποιο άλλο άτομο. Η έρευνα των Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου