Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 02, 2024

ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ! ΧΩΡΙΣ την ηγεσία του Αρείου Πάγου, η συεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας...

 

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας επί των αιτημάτων των κομμάτων της αντιπολίτευσης να κληθούν σε ακρόαση η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, και ο αρμόδιος αντεισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης για να δώσουν δώσουν εξηγήσεις επί του πορίσματος για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.
Όπως έγινε γνωστό στην αυριανή συνεδρίαση δεν θα είναι παρόντες οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, ούτε υπουργός της κυβέρνησης, καθώς θα επικεντρωθεί στη συζήτηση και λήψη απόφασης επί των πέντε αιτημάτων.


Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής οι ακροάσεις κρατικών λειτουργών ή εν γένει θεσμικών προσώπων είναι υποχρεωτικές «αν το ζητήσουν τα δύο πέμπτα (2/5) των μελών της Επιτροπής».
Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός.
Επίσης, ο Κανονισμός προβλέπει ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας «μπορεί να καλεί σε ακρόαση τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον γενικό επίτροπο της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον γενικό επίτροπο των διοικητικών δικαστηρίων για θέματα που αφορούν σε 55 λειτουργικά ζητήματα της δικαιοσύνης προς το σκοπό της ενίσχυσης της διαφάνειας».
Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 10 αύριο το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου