Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 27, 2024

Πεθερά έθιξε την νύφη της για τα κιλά της εγκυμοσύνης και υπονόησε ότι ο σύζυγός της την ήθελε μόνο για το σώμα της – «Την έδιωξα από το σπίτι»


 Κάποια από τα πιο δυσάρεστα σχόλια που είναι αναγκασμένες να υπομένουν οι νέες μητέρες, αφορούν το σώμα τους. Από απλούς γνωστούς τα κακεντρεχή σχόλια ίσως και να μπορούν να ξεπεραστούν, όταν αυτά προέρχονται από ένα μέλος της οικογένειας,  και μάλιστα από γυναίκα, τότε προκαλούν περισσότερο πόνο.

Το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τις  νέες μητέρες, ειδικά όσες είχαν δύσκολη γέννα, είναι το πότε θα αρχίσουν το γυμναστήριο ώστε να επαναφέρουν το σώμα τους στην αρχική του κατάσταση. Οι συζητήσεις με μια νέα μητέρα, καλό είναι να μην επικεντρώνονται  στην απώλεια των κιλών της εγκυμοσύνης.

Μια γυναίκα ένιωσε απέχθεια για την πεθερά της, η οποία, μόλις έναν μήνα μετά τη γέννα του γιου της με καισαρική τομή, την πίεζε να χάσει τα κιλά. Η γυναίκα είναι 27 χρονών και ο άνδρας της 28,  και οι δυο τους έχουν σχέση από τότε που σπούδαζαν. Είναι παντρεμένοι την τελευταία τετραετία, και πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, έφεραν στη ζωή το πρώτο τους παιδί, ένα αγοράκι.

Η γέννα ήταν δύσκολη καθώς προέκυψαν επιπλοκές και τελικά η γυναίκα έπρεπε να κάνει επείγουσα καισαρική. Ήταν μια τρομακτική εμπειρία με αίσιο τέλος. «Η ανάρρωση ήταν πολύ δύσκολη και επώδυνη, ειδικά επειδή δεν είχα προετοιμαστεί, δεν περίμενα ότι θα έκανα καισαρική. Ο άνδρας μου ήταν απίστευτα υποστηρικτικός σ’ όλη τη διαδικασία, ενώ και η πεθερά μου έρχεται συχνά και με βοηθάει», εξηγεί η γυναίκα.


«Γενικά, είναι καλή πεθερά. Είμαι τυχερή»

Η 28χρονη έχασε τη δική της μητέρα όταν φοιτούσε στην τελευταία χρονιά του λυκείου και έχει πολύ καλή σχέση με την πεθερά της με την οποία γνωρίζονται πολλά χρόνια.

Η πεθερά της, την αγκάλιασε σαν μητέρα όταν το είχε περισσότερο ανάγκη, και η γυναίκα νιώθει τυχερή. Πιστεύει ότι και η μητέρα της θα ήταν ευτυχισμένη αν έβλεπε ότι έπεσε σε μια τέτοια πεθερά. Γενικά οι δύο γυναίκες έχουν καλή σχέση αλλά πρόσφατα, σε μια επίσκεψη της πεθεράς, μάλωσαν με αφορμή τα σκληρά της σχόλια.

Οι δυο γυναίκες κάθονταν απέναντι και η μητέρα τάιζε το μωρό, ενώ ο άνδρας της δούλευε στο άλλο δωμάτιο. Οι γυναίκες μιλούσαν για τα συνηθισμένα. Κάποια στιγμή, η γυναίκα σηκώθηκε όρθια και μαζεύτηκε η μπλούζα της, φανερώνοντας κάποιες ραγάδες που είχαν εμφανιστεί στην κοιλιά της. «Η πεθερά μου, ρώτησε: Καλά έκανες ραγάδες; Αυτό δεν με ενόχλησε, επειδή πάντα έλεγα ότι δεν ήθελα να κάνω ραγάδες και το είχαμε συζητήσει μερικές φορές. Της απάντησα: ναι, τελικά δεν τις γλίτωσα, και κατέβασα το κολάν για να τις δείξω», αναφέρει η γυναίκα.


Η πεθερά κοίταξε πιο προσεκτικά το σώμα της, ειδικά την τομή της καισαρικής και τη ρώτησε με αγωνία αν κάνει τις «ασκήσεις» της. Η γυναίκα προσπάθησε να το διακωμωδήσει, και με εύθυμο τόνο είπε στην πεθερά της ότι αυτό που της λέει είναι αγένεια. Ωστόσο η πεθερά μιλούσε σοβαρά. Της είπε πως, σκοπός της δεν είναι να είναι αγενής, αλλά ότι θέλει να είναι υγιής.


Τα έκανε ακόμη χειρότερα τα πράγματα, όταν της είπε ότι, πριν γεννήσει είχε «καταπληκτικό σώμα» και πως δεν έπρεπε να το χαλάσει. Η γυναίκα προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία της, απαντώντας ότι αυτή την περίοδο, προτεραιότητά της δεν είναι τα κιλά. Τότε η πεθερά τη στραβοκοίταξε και αναρωτήθηκε αν, αυτό που λέει, το εννοεί. «Ουσιαστικά, αυτό που εννοούσε ήταν ότι, ο άνδρας μου αρχικά με ήθελε για το σώμα μου, και έτσι, όφειλα να το ξαναφτιάξω. Προσβλήθηκα τόσο, που τα δάκρυα έτρεχαν από μόνα τους», περιγράφει η γυναίκα.


«Της ζήτησα να σηκωθεί και να φύγει»

Όσα άκουσε από την πεθερά της, της προκάλεσαν απέχθεια και τελικά της ζήτησε να φύγει επειδή δεν ήθελε να την πιάσουν τα κλάματα μπροστά της. Η πεθερά θύμωσε και ξέσπασε στη νύφη της. Όταν ο άνδρας άκουσε τι είχε γίνει, ζήτησε συγγνώμη για λογαριασμό της μητέρας του και τη διαβεβαίωσε ότι δεν την αγαπάει μόνο για το σώμα της.


Τα λόγια του άνδρα της, ευτυχώς την καθησύχασαν, ειδικά όταν της είπε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να είναι υγιής και να αναρρώσει. Από τότε, η πεθερά έχει σταματήσει να της μιλάει, περιμένοντας μια συγγνώμη.


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου