Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 07, 2024

Φέρες Έβρου: Ο μικρός Κώστας έσπασε τον κουμπαρά του για να βοηθήσει τους πυροσβέστες – «Θέλω να γίνω ήρωας, σαν αυτούς»

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η ενέργεια του 4,5 ετών Κώστα, ο οποίος παραδίδοντας μαθήματα αλληλεγγύης σε μικρούς και μεγάλους, αποφάσισε να διαθέσει το ποσό που είχε ως χαρτζιλίκι στον κουμπαρά του στο Πυροσβεστικό Σώμα Φερών Έβρου, καθώς και να δωρίσει το επαγγελματικό του σακίδιο που ήταν πλήρως εξοπλισμένο με μέσα ατομικής προστασίας.


 Ο μικρός Κωστάκης, αντί να ξοδέψει τα χρήματα που είχε μαζέψει για τον εαυτό του, προτίμησε να τα δώσει στους πυροσβέστες Φερών. Μία πρωτοβουλία δική του, που τον γέμισε χαρά και υπερηφάνεια. Η αγάπη του παιδιού τόσο για το περιβάλλον, όσο και για το αξιοθαύμαστο έργο των πυροσβεστών, ήταν αυτά που τον ώθησαν να προχωρήσει σε αυτή την ξεχωριστή πράξη, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Σε επικοινωνία με τον παππού του Κωστάκη, ο οποίος ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο πατέρας του, έχουν κάνει προσπάθειες να βοηθήσουν το πυροσβεστικό κλιμάκιο των Φερών, αφού υπάρχουν ελλείψεις. «Ο μικρός μας άκουσε και ρώτησε εάν μπορεί και εκείνος να δώσει το επαγγελματικό του σακίδιο στους πυροσβέστες. Όπως είναι λογικό, ο πατέρας του εξεπλάγην. Δεν περιμένεις από ένα παιδί 4,5 χρονών να κάνει κάτι τέτοιο. Έτσι, ο πατέρας του, αγόρασε όλα τα υλικά και τον εξοπλισμό για να γεμίσει το σακίδιο».


Έπειτα από δύο ημέρες, ο Κώστας βρέθηκε στις Φέρες του Έβρου μαζί με την αδελφή του για διακοπές. Τότε, μαζί με τον παππού του έκλεισαν ραντεβού προκειμένου να παραδώσει το σακίδιό του, στους πυροσβέστες. «Δυστυχώς, οι περισσότεροι είχαν φύγει, καθώς είχε ξεσπάσει φωτιά στην περιοχή, και έμειναν μόνο 2-3 για να γίνει η δωρεά. Ωστόσο, στην συνέχεια ο διοικητής μαζί με το προσωπικό, έκαναν ορισμένα δώρα στον Κώστα, όπως ένα καπέλο της Πυροσβεστικής, μία μπλούζα του πυροσβέστη με την Παναγία Κοσμοσώτειρα Φερών, και ένα παιχνίδι με μία αφιέρωση. Όλοι ήμασταν πάρα πολύ συγκινημένοι με όλα αυτά».


Παράλληλα, σαν ανταπόδοση της συγκινητικής πράξης του, βραβεύτηκε από την πυροσβεστική των Φερών Έβρου, ως ο νεότερος δωρητής του σώματος.



Ο μικρός Κώστας από την πλευρά του, ήταν κατακλυσμένος από χαρά, αφού οι πυροσβέστες του έκαναν και μία μικρή ξενάγηση στον χώρο τους, εξηγώντας του με κάθε λεπτομέρεια τον εξοπλισμό τους. «Εκείνος έκανε πάρα πολλές ερωτήσεις, παρόλο που ήταν αρκετά ενημερωμένος» λέει ο παππούς του.

Δείχνοντας το μεγαλείο της ψυχής του ο Κώστας, εκείνη την στιγμή, ρώτησε τον παππού του, εάν μπορεί να δώσει στους πυροσβέστες και τον κουμπαρά του, που είχε μαζί του. «Δεν γνώριζα πόσα λεφτά είχε μέσα. Τον ανοίξαμε και ο μικρός είχε συνολικά 95 ευρώ. Πήγε προς το μέρος τους και είπε “σας δίνω και τα χρήματα που έχω μαζέψει”. Μας αιφνιδίασε όλους. Ένα παιδάκι, έδωσε ό,τι είχε, και καλό είναι τέτοιες κινήσεις να τις βλέπουμε και εμείς ως μεγαλύτεροι, να παίρνουμε παράδειγμα από τα παιδιά μας».



Όπως εξηγεί ο παππούς του Κώστα, ως οικογένεια του είχαν μάθει από νωρίς να σέβεται τόσο το περιβάλλον, όσο και τους πυροσβέστες που το προστατεύουν από τις πυρκαγιές και δίνουν την δική τους ατελείωτη μάχη κάθε καλοκαίρι, στην πρώτη γραμμή. «Με τον πατέρα του πηγαίνουν συχνά στην Πάρνηθα, οπότε λατρεύει τα δάση ο μικρός. Τον ρωτάει πάντα γιατί και πώς κάηκαν, ποιος τα έκαψε, ενώ όταν βλέπει φωτιά, παίρνει τα κιάλια και βλέπει τι συμβαίνει από το μπαλκόνι του σπιτιού».


Ο μικρός Κώστας στην ερώτηση “τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις”, απάντησε  «Θέλω και εγώ να γίνω ήρωας, όπως είναι οι πυροσβέστες», με τον παππού του να προσθέτει πως «εάν δεν ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα ο εγγονός μου, θεωρώ πως η Πυροσβεστική θα χάσει. Είναι κάτι που αγαπάει, και όταν κάτι το κάνεις με αγάπη, το κάνεις παράλληλα και με επιτυχία, όσο δύσκολο και επικίνδυνο κι αν είναι».

Σε ανάρτησή του στο Facebook το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φερών έγραψε: 


«Το Σάββατο που μας πέρασε, είχαμε την τιμή και τη χαρά να επισκεφθεί το κλιμάκιο ένας λιλιπούτειος φίλος μας, ο μικρός Κωνσταντίνος Μαρής από την Αθήνα (με καταγωγή από τη μητέρα του από Φέρες Έβρου).


Ο μικρός φίλος μας, αγαπάει και θαυμάζει πολύ το πυροσβεστικό σώμα και ήθελε πολύ να μας γνωρίσει από κοντά. Ήρθε συνοδευόμενος από τον παππού του, και μας δώρισε μέσα ατομικής προστασίας για να χρησιμοποιηθούν από τους εθελοντές μας. Παρόν ήταν επίσης ένας πολύ καλός φίλος του κλιμακίου, ο ταξίαρχος της 31Μ/Κ ταξιαρχίας, κύριος Γεώργιος Σελαϊδινάκος. Ο μικρός φίλος μας εκτός από τον εξοπλισμό, έφερε και τον κουμπαρά του, τον οποίο άνοιξε παρουσία μας ,με ένα χρηματικό ποσό να το διαθέσουμε σε ανάγκες του κλιμακίου.


Η κίνηση αυτή του μικρού Κωνσταντίνου μας συγκίνησε πραγματικά, γιατί από ένα 5χρονο παίρνουμε μαθήματα προσφοράς και αγάπης».


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου