Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 31, 2024

Κόντρα Μπέου – Κουρέτα για τα νεκρά ψάρια: «Προσπάθησαν να τα θάψουν σε κατοικημένη περιοχή» – «Kαίγονται σε ειδικούς καυστήρες»

Νέα επίθεση κατά του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, εξαπέλυσε σήμερα (31/08)

ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, με αφορμή τα νεκρά ψάρια που καλύπτουν τεράστιες επιφάνειες του Παγασητικού.


Ο κ. Μπέος ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως δεν κατηγόρησε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, αν και «είναι ένας πολιτικός απατεώνας». Όπως είπε, το τελευταίο διάστημα έζησε κρίσεις στην πόλη του, τον Βόλο, και τις διαχειρίστηκε, δηλώνοντας πως:


«Δεν τον κατηγορώ εάν άργησε να βάλει το δίχτυ προστασίας, ή εάν άνοιξε ή έκλεισε το θυρόφραγμα της Κάρλας. Αυτά πάνω σε μία κρίση συμβαίνουν. Τον κατηγόρησα γιατί τον έπιασα με την γίδα στην πλάτη, δηλαδή έδωσε δουλειά σε εργολάβο, να θάψει τα ψάρια στην κοίτη του ποταμού που έχει στα 20 μέτρα κατοικίες και στα 100 μέτρα γεωτρήσεις. Προσπάθησαν να θάψουν τα ψάρια σε κατοικημένη περιοχή. Προσωπικά κοιτάω το πώς θα καθαρίσουμε την πόλη από τα νεκρά ψάρια. Τα ψάρια δεν είναι μέσα από τη λίμνη της Κάρλας, αλλά από τη λίμνη που δημιουργήθηκε από τις πλημμύρες έξω από την λίμνη της Κάρλας».

 Παράλληλα, επεσήμανε πως το θυρόφραγμα «έπρεπε να είναι κλειστό, τους ξέφυγε, για όλο αυτό είναι υπεύθυνη η Περιφέρεια. Ευθύνεται ο ανίκανος περιφερειάρχης, ο οποίος είναι ένας πολιτικός απατεώνας. Καλέστε τον, αν δεν τον βρείτε, καλέστε τον βας-βας ο Παρασκευάς, ίδιοι είναι»

Από την πλευρά του, ο κ. Κουρέτας διέψευσε τα περί τέτοιας εντολής, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν καεί πάνω από 200 τόνοι ψαριών. «Υπάρχει σύμβαση με εταιρεία που μαζεύει τα ψάρια και μεταφέρονται σε ειδικούς καυστήρες που είναι στη Λάρισα. Η εικόνα στον Βόλο έχει βελτιωθεί πάρα πολύ μέσα στο λιμάνι, και σε πάρα πολλά σημεία. Το γεγονός που κατήγγειλε ο Αχιλλέας Μπέος είναι αντικείμενο του Εισαγγελέα, και θα ερευνήσει αν θάφτηκαν τα ψάρια. Δεν υπήρχε καμία εντολή δική μας για αυτό το πράγμα. Ο εργολάβος έκανε αυτό που του είπαμε δηλαδή έβαλε στην άκρη με το μηχάνημα τα ψάρια για να περνάει η εταιρεία να τα παίρνει και να τα καίει».

Αναφορικά με την απόφαση του δήμου Ρήγα Φεραίου να εγκρίνει απόφαση να θαφτούν τα ψάρια ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε: «Για κάποια ζώα σε μερικές περιπτώσεις γίνεται υγειονομική ταφή. Υπάρχει περίπτωση να γίνει υγειονομική ταφή, όπως προβλέπει ο νομός. Γιατί σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορεί να τα επεξεργαστεί το εργοστάσιο τόσο μεγάλο αριθμό ζώων. Από το νόμο προβλέπεται είτε καύση είτε υγειονομική ταφή. Όπως και στην περίπτωση Daniel. Μέχρι στιγμής δεν έχει ταφή ψαριών, αλλά άμα χρειαστεί θα γίνει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου