Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 12, 2024

Το ανατριχιαστικό μυστήριο του «Τριγώνου της Αλάσκας» – Πάνω από 20.000 άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί εκεί

Για κάποιον λόγο, υπάρχει ένα επαναλαμβανόμενο θέμα σε

τριγωνικές περιοχές του κόσμου, που περιλαμβάνει ανθρώπους που περνούν από αυτές και δεν τους ξαναβλέπει κανείς.


Όλοι έχουμε ακούσει για το διαβόητο Τρίγωνο των Βερμούδων, όπου εκατοντάδες αεροπλάνα και πλοία έχουν μυστηριωδώς εξαφανιστεί, αλλά δεν γνωρίζουμε όλοι ότι υπάρχει και μια περιοχή στην Αλάσκα που καλό θα ήταν να αποφύγουμε επίσης.

Το μυστηριώδες Τρίγωνο της Αλάσκας

Παρά το γεγονός ότι έχει συνδεθεί με πάνω από 20.000 εξαφανίσεις, το Τρίγωνο της Αλάσκας δεν συζητείται τόσο όσο το αντίστοιχο στον Βόρειο Ατλαντικό – αλλά θα έπρεπε.

 Ορίζεται ασαφώς ως μια περιοχή άγριας φύσης μεταξύ των πόλεων Ουτκιάγβικ, Άνκορατζ και Τζούνο και όπως λέγεται, δεν πρέπει να το επισκεφτεί κανείς, εκτός αν θέλει να «εξαφανιστεί».


Σύμφωνα με το History Channel, αυτή η ανατριχιαστική περιοχή είναι το σημείο περισσότερων άλυτων υποθέσεων εξαφανισμένων ατόμων από οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο, με 20.000 άτομα να έχουν εξαφανιστεί στο τρίγωνο από τη δεκαετία του 1970.


Κατανοείτε λοιπόν γιατί δε σας συμβουλεύουμε να κλείσετε εισιτήριο για εκεί.

Βίντεο

Οι εξαφανίσεις στο Τρίγωνο της Αλάσκας

Αυτό που κάνει τον αριθμό αυτό ακόμα πιο παράξενο είναι το πόσο μικρός είναι ο πληθυσμός στην περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως το «Τρίγωνο των Βερμούδων της Αλάσκας».

Ο Αμερικανός κρυπτοζωολόγος και ερευνητής πεδίου, Ken Gerhard, διεξήγαγε εκτεταμένες μελέτες στην περιοχή και δεν μπορεί να μην νιώθει ανήσυχος για τις «παράξενες εξαφανίσεις» που έχουν συμβεί εκεί χωρίς καμία εξήγηση.

Μιλώντας στο History Channel, εξήγησε: «Αυτό που ανακάλυψα όταν έκανα την έρευνά μου στο Τρίγωνο της Αλάσκας, ήταν ότι αρκετές από αυτές τις υποθέσεις εξαφανισμένων ατόμων πραγματικά δεν μπορούσαν να λυθούν».

«Δεν ήταν απλώς μια περίπτωση κάποιου που τον κατασπάραξε μια αρκούδα ή έπεσε σε ένα κενό…Δεν ήταν σε κάποια μεγάλη περιπέτεια και όμως τελικά εξαφανίστηκαν χωρίς καμία λογική εξήγηση».

Περίεργες εξαφανίσεις

Ο Gerhard εξήγησε ότι δύο άτομα εξαφανίστηκαν – το ένα από ένα «κρουαζιερόπλοιο» και το άλλο σε μια «πολυσύχναστη τουριστική περιοχή στην κορυφή ενός βουνού» – ενώ αυτός και η ομάδα του ήταν εκεί.

Το Τρίγωνο της Αλάσκας πρωτοεντοπίστηκε ως μια περίεργη περιοχή το 1972, όταν ένα μικρό αεροπλάνο εξαφανίστηκε ξαφνικά ενώ ταξίδευε από το Άνκορατζ προς το Τζούνο. Τρεις άνθρωποι – ο Thomas Hale Boggs Sr, πλειοψηφικός ηγέτης της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο Nick Begich, εκπρόσωπος της Αλάσκας και ο βοηθός του Russel Brown – ήταν επιβαίνοντες, μαζί με τον πιλότο, όταν το αεροπλάνο εξαφανίστηκε ξαφνικά.

Αναποτελεσματική έρευνα

Παρά τις εκτεταμένες προσπάθειες των ομάδων έρευνας – που διήρκεσαν περισσότερες από 3.600 ώρες και κάλυψαν πάνω από 325.000 τετραγωνικά μίλια – για να βρουν τους χαμένους ταξιδιώτες, οι τέσσερις επιβαίνοντες και το αεροπλάνο δε βρέθηκαν ποτέ.

Αυτό το περιστατικό, προφανώς, προκάλεσε πολλές θεωρίες συνωμοσίας, δεδομένου ότι εμπλέκονταν δύο αξιόλογες πολιτικές προσωπικότητες, αλλά η εξαφάνισή τους παραμένει μυστήριο – όπως και οι υπόλοιπες 19.996 περιπτώσεις που τόλμησαν να περάσουν από το Τρίγωνο της Αλάσκας.

Ωστόσο, αν λάβουμε υπόψη ότι η απέραντη περιοχή είναι γεμάτη από «απόκρημνες οροσειρές» και «ανέγγιχτη φύση», ενώ το κλίμα είναι «φρικτά ψυχρό», σύμφωνα με το IFLScience, η επιβίωση σε αυτή την περιοχή δε φαίνεται πιθανή.

Και αυτό χωρίς να λάβουμε υπόψη τις πολλές αρκούδες που περιφέρονται εκεί, καθώς και τα «εκατομμύρια λίμνες, αναρίθμητα χάσματα και απέραντες κοιλάδες» που θα μπορούσαν να συναντήσουν οι ταξιδιώτες.

Υπάρχουν λύσεις για όλες τις εξαφανίσεις;

Ωστόσο, δεν έχουν παραμείνει όλες οι εξαφανίσεις στο Τρίγωνο της Αλάσκας άλυτες. Ο Gary Frank Sotherden, από τη Νέα Υόρκη, εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού στην άγρια φύση της Αλάσκας στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Ο αδελφός του εξήγησε ότι η οικογένειά τους δεν μπόρεσε να βρει κανένα «κλείσιμο» στην υπόθεση, καθώς δεν κατάλαβαν ποτέ τι συνέβη και πάντα ελπίζαν ότι ήταν ακόμη «ζωντανός».

Αλλά μετά από περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες – κατά τις οποίες οι γονείς του Gary απεβίωσαν χωρίς να μάθουν την τύχη του γιου τους – υπήρξε μια σημαντική ανακάλυψη. Ένα ανθρώπινο κρανίο βρέθηκε κατά μήκος του ποταμού Porcupine στη βορειοανατολική Αλάσκα και ανακτήθηκε DNA το 2022, αποκαλύπτοντας ότι ανήκε στον Gary.

Τραγική ανακάλυψη

Ένας εκπρόσωπος των Alaska State Troopers, ο Tim DeSpain, δήλωσε στο AP εκείνη την περίοδο: «Βάσει του σχήματος, του μεγέθους και της τοποθεσίας των δαγκωμάτων στο κρανίο, φαίνεται ότι το άτομο ήταν θύμα αρκούδας».

Αν και η επίσημη αιτία θανάτου του Αμερικανού άνδρα δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί, ο αδελφός του πιστεύει ότι «είναι πιο πιθανό ότι πέθανε από επίθεση αρκούδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου